Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby räddades av spelarförsäljningar: Det är inte bra

Hammarbys resultat för 2009 var två miljoner kronor på pluskontot, men det var tack vare spelarförsäljningar och utlånade spelare. Där drog klubben in 19 miljoner kronor

Lån och försäljning av spelare räddade Hammarbys 2009. Spelare som Charlie Davies, Sebastian Eguren, Erkan Zengin och Louay Chanko lämnade klubben och tillsammans gav alla utlånade och sålda spelare 19 miljoner kronor.
- I princip är vi nöjda med fjolåret även om vi finansieras i för stor utsträckning av spelarförsäljningar, och det är inte bra, säger VD Ulf Edstedt till fotbollskanalen.se.

Nu laddar klubben för superettan och intäkterna kommer att bli betydligt färre.
- Biljettintäkter och framför allt SEF:s ersättning för TV-rättigheter, det är många miljoner mindre i superettan. Dessutom är det sponsorintäkter som minskar, säger Edstedt.

Vad gör ni för att klara ekonomin i år?
- Vi skär ner kraftigt på kostnader inför 2010. Det är jättesvårt att gå från allsvenskan till superettan. Det innebär kraftiga intäktsminskningar och många kostnader är mer eller mindre fasta.

Vad skär ni ner på?
- Vi skär överallt. Vi har exempelvis inga träningsläger i år och vi minskar personalen på kansliet med fem personer. Till bortamatcherna kommer vi att åka buss istället för flyg.

Ni har redan sålt Emil Johansson och Igor Armas, samt lånat ut Christian Traore – kan ni bli tvungna att göra er av med fler spelare?
- Det kan bli aktuellt men är det inte just nu.

Något som dock står klart är att det inte finns pengar att värva spelare för. För värvningarna hittills i år har klubben inte betalat någon övergångssumma och det kommer man heller inte göra för någon annan värvning heller under 2010.
- Hammarby kommer inte att värva några spelare som innebär kostnader för själva övergången. Det finns inga pengar till det, fastslår Edstedt.

Publicerad 2010-03-02 kl 20:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons