POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby ratar Jan Banan: "Söker någon som höjer sig över mängden"

Hammarby ratar ett av fotbollsvärldens roligaste namn.
Jan Banan får inget kontrakt.
- Han var bra, men vi söker någon som höjer sig över mängden, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Den norske anfallaren kommer från Stabaek och plockades in på provspel under förra veckan. Då hade han redan besökt Gais på samma premisser. Men även om han skötte sig på träningarna är Hammarby inte övertygade om att 23-åringen är den forwardsstjärna man söker till truppen.

- Jag vill absolut inte snacka ner honom, för han var duktig och sympatisk. En kille vi önskar all lycka. Men däremot är det inte helt säkert att han hade klivit in direkt och tagit en plats i startelvan, säger tillförordnade sportchefen Gustaf Grauers till fotbollskanalen.se.

Han pekar på nödvändigheten i att externa värvningar verkligen tillhör kvalitet direkt – annars finns risken att de egna, yngre förmågorna drabbas på ett negativt sätt.

- Vi har ju till exempel Rojen Sürek från Värmdö som går från klarhet till klarhet faktiskt. Då känner vi att även om Jan Banan var bra var det kanske inte helt säkert att han skulle ”höja sig över mängden”, säger Grauers.

Enligt honom gäller det nu att ha is i magen till dess att det internationella transferfönstret stängt. Då har man möjlighet att eventuellt plocka in större namn som kan göra avtryck i superettan.

- I det läget vore det dumt att ha använt pengarna och trupplatserna för tidigt, säger Grauers.

Kanske Björn Runström?
- Där måste vi i så fall prata med Odense, som han har kontrakt med, om att köpa loss honom. Det har vi inte gjort. Men ”Runa” vet att han alltid är välkommen hos oss.

I stället för Jan Banan plockar Hammarby in två nya provspelare den närmaste tiden. Dels Gunnilses 22-årige Moses Sewankambo - som man vill bekanta sig med på sikt - och dels Cristan Gonzalez Lira, 24, som spelat i den chilenska andraligan. Den sistnämnde är mer av en playmaker än en renodlad anfallare, och Gustaf Grauers berättar att man snarare vill titta förutsättningslöst på honom, än sikta på att besätta Linus Hallenius vakans den vägen.

Publicerad 2011-01-24 kl 12:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå