Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby släpper Traore, Söderström och Bergman

Hammarby har beslutat att inte förnya kontrakten med trion Christian Traore, 28, Fredrik Söderström, 37, och lagkaptenen Filip Bergman, 31.

Det pågår en ekonomisk sanering i hårt ansatta Hammarby och nu har klubben beslutat att inte förlänga kontrakten med tre spelare, varav två kan räknas som ordinarie under 2010.
Filip Bergman var lagkapten, Christian Traore bofast i backlinjen (och stundtals på mittfältet) och Fredrik Söderström drogs med skadebekymmer men agerade inhoppare under slutet av säsongen. Alla tre lämnar nu klubben.
- Det är en bedömning av allt från sportligt till lönemässigt. Vi måste ju tajta till ekonomiskt. Det hade varit lätt om jag kunde ge dig ett enkelt svar, men det är helhetsbedömning, säger tillförordnade sportchefen Gustaf Grauers till fotbollskanalen.se.

Har ni förhandlat om nya kontrakt med spelarna innan ni släppte dem?
- Jaja, för tusan. Vi tittar på alla spelare och gör en helhetsbedömning. Jag sitter med en annan spelare just nu och skriver ett kontrakt. Det här är ju ett stort pussel. De här tre spelarna har gjort det bra för oss och vi är väldigt tacksamma för det. Hade vårt ekonomiska läge varit annorlunda så kanske vi hade förlängt något av kontrakten. Men nu är läget som det är och då får vi förhålla oss till det.

En spelare kan dock komma tillbaka till Hammarby förr eller senare. Danske Christian Traore är varmt välkommen tillbaka till klubben när ekonomin tillåter.
- Vi har pratat med Christian om att han är välkommen tillbaka till oss under andra förutsättningar, men det är klart att han vill se vilka andra möjligheter han har i och med att vi inte kan förlänga med honom till nuvarande villkor. Men vi har sagt att dörren alltid står öppen om han vill komma tillbaka till villkor som vi kan erbjuda – och det kanske han är.

Ni släpper tre spelare, finns det utrymme för nyförvärv?
- I dag finns de inte, om inte pengarna kommer externt. Det beror också på hur det går med de kontraktsförlängningar vi vill göra nu. Så att vi ser vad vi har för budgetutrymmer för nästa säsong. Det kommer att ge sig ganska snart, just nu sitter jag i åtta, nio förhandlingar.

Publicerad 2010-11-16 kl 13:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons