POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Hammarby stödjer portad supporter-ordförande: ”Han vet hur buset kan vara”

Bajen Fans nya ordförande är portad från svenska arenor. Men Hammarby Fotbolls ordförande är ändå positiv till valet.
- Han kan verkligen tillföra någonting, säger Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

Jakob Uddeholt är Bajen Fans nya ordförande men supporterföreningens ansvarige kan inte gå på Hammarbys matcher. Efter en incident i Norrköping förra året är han misstänkt för våldsamt upplopp och har tillträdesförbud till alla svenska fotbollsarenor. Hammarby Fotbolls ordförande Kent Hertzell menar att han självklart inte försvarar det Uddeholt gjort – men att det inte betyder att han blir en dålig supporter-ordförande.

- Jag har hört att det är en konstruktiv och bra kille. Sedan har han uppenbarligen varit inblandad i ett bråk och sådant kan man självklart inte sympatisera med, men det är ju två vett skilda saker. Om han gör ett fel någonstans är han ju per automatik inte diskvalificerad från allt övrigt arbete.

Hertzell menar att det inte är upp till Hammarby att lägga sig i vem Bajen Fans väljer som ordförande, utan menar att de är fullt kompetenta att göra det själva.

- Jag utgår från att Bajen Fans väljer honom för att hans egenskaper är väldigt bra, trots det andra han har gjort.

Att Bajen Fans valde en ordförande som har tillträdesförbud till arenorna kritiserades tidigare av landshövdingen i Örebro, Rose-Marie Frebran, som även är ordförande i Örebro SK.

Hon skrev i ett debattinlägg i Expressen att man i Örebro påbörjat ett samarbete med ”polisen och idrottens aktörer” för att ”Örebro län ska bli Sveriges trevligaste fotbollsarena”. Det är något som Hertzell tar avstånd från, och menar att det inte är något för politiker att lägga sig i.

- När man läser vad landshövdingen i Örebro säger, att hon tänker organisera supporterkulturen – då är man väldigt fel ute. Jag tror att man måste låta supportrarna organisera sig själv och jag tror att de är fullt kapabla till att göra det.

Vad menar du är fel med det?
- Det är beklämmande. Då är man inne på någon form av halvstatlig inblandning över vad supportrar gör, och det tar jag avstånd från. Det jobb Per Unckel gör är att utreda huliganismen, alltså buset, och det har han startat på ett fantastiskt sätt. Men därifrån till att driva en supporterkultur – det är ett långt, långt steg.

Hertzell säger också att det inte nödvändigtvis måste vara något fel med en supporterordförande som har ett förflutet färgat av de supporterproblem som Per Unckel försöker få bort.

- Om man utgår från det folk säger att han varit inblandad på fel sida, då är ju det en tillgång för han vet ju hur det inte ska vara. Han har en bra mycket bättre uppfattning av det än en landshövding i Örebro.

- Jag tror att han är konstruktiv och bra och verkligen kan tillföra någonting eftersom han vet hur buset kan vara.

Publicerad 2011-05-09 kl 18:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå