POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby tror på storsponsor - trots hoten mot Eguren

Hammarby förhandlar med en sponsor – som kräver att supportrarna tar avstånd från våld.
- Jag tror inte att händelserna på Skytteholm påverkar deras satsning, säger ordföranden Dan Törnsten.

Den ekonomiska krisen inom Stockholmslaget är djup. På föreningens årsmöte i måndags meddelade styrelsen att ett kapitaltillskott måste till snarast, helst under mars månad.

Nyvalde ordföranden Dan Törnsten berättade också att man för diskussioner med en potentiell sponsor som sagt sig vara villig att lägga in de pengar som krävs. På ett villkor. Att alla organiserade fansfalanger skriver under ett dokument där de lovar att inte ställa till bråk eller bryta mot några regler kring matcherna.

Men bara några dagar efter årsmötet dök en grupp på omkring 15 påstådda hammarbyare upp vid AIK:s träning på Skytteholm. Verbalt ska de ha gett sig på nyförvärvet Sebastián Eguren och en polisanmälan om olaga hot upprättades efteråt.

- Självklart tar vi avstånd från det här, det råder inga som helst tvivel om den saken. Men jag har inte kunnat sätta mig in i hela förloppet ännu eftersom jag befinner mig på resande fot, säger Dan Törnsten.

Hur påverkar det här samtalen ni för med den tänkbara sponsorn?
- Vi upplever att vi för en god dialog både på den fronten och med supportrarna. Det är väldigt viktigt med en enad kommunikation för att få ordning på det här.

Men sponsorn har krävt nolltolerans, och så inträffar en sådan här händelse?
- Ja, men det aktuella dokumentet vi pratar kring gäller våld och stök vid våra egna arrangemang. Det är väldigt svårt för Hammarby att kontrollera hur människor agerar ute på stan i andra sammanhang.

Du tror inte att det här påverkar samtalen med sponsorn på ett negativt sätt?
- Nej, det tror jag inte.

Kan alla supportergrupper gå med på att skriva under de papper som sponsorn begär?
- Ja, det tror jag absolut.

Gäller det även klubbens huliganfalanger?
- Det är vår förhoppning, ja. Sedan kan det såklart finnas andra grupperingar som inte ingår i de mer organiserade leden. Jag vet faktiskt inte hur den delen av supporterkulturen ser ut.

Publicerad 2010-03-11 kl 00:15
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå