Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby värvar ny norrman

Foto: Hammarbyfotboll.se

Mittbacken Lars Sätra blir näste norrman i Hammarby. 22-åringen kommer från norska mästarna Strömsgodset.

- Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby, säger Sätra till Hammarbys hemsida.

Sätra har gjort 49 matcher för Strömgodset och när han varit utlånad till Sandefjord 2011. Dessutom har han representerat Norge på U19-nivå. Dock har han inte fått spela särskilt mycket den senaste tiden i Strömsgodset. På grund av att han inte velat förlänga kontraktet enligt Hammarbys sportchef Mats Jingblad.

- Lars har ändå spelat över 50 matcher i Tippeligan i ett av Nordens bästa lag har och är bara 22 år gammal, så det är inget som oroar. Nu har det inte blivit så mycket spel på slutet beroende på att han inte valt att förlänga kontraktet, och det är så det fungerar i fotbollen. Dessutom har Strømsgodset två mittbackar som spelar i norska landslaget och ändå har Lars fått så pass mycket speltid, och de har också velat förlänga hans kontrakt, säger Jingblad till Hammarbys hemsida.

Sätra kommer att vara spelklar 20 juli när Hammarby möter Öster på Tele2 Arena. Sedan tidigare spelar norrmännen Fredrik Torsteinbø, Jan Gunnar Solli och Lars Mendonca Fuhre i laget.

Fansen borde om inte annat vara nöjda med värvningen, sett till att 22-åringen är namne med en söderförort till Stockholm.

Publicerad 2014-07-07 kl 10:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons