Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby: ”Vi har bara en pusselbit kvar”

Efter att målvakten Johannes Hopf förlängt sitt kontrakt så är Hammarbys trupp redan spikad - sånär som på en plats. Det är bara Linus Hallenius ersättare som saknas.

- Det var hundra frågor att jobba med tidigare, nu är det betydligt lugnare, säger Hammarbys tf sportchef Gustaf Grauers till FotbollDirekt.se.

Hammarby kan efter ett kaosartat år se fram emot nästa med någorlunda lugn och tillförsikt.
Klubben har gjort sig av med rutinerade men högavlönade spelare som Fredrik Söderström och Christian Traore. Och efter att proffsomsusade målvakten Johannes Hopf förlängt sitt kontrakt så är truppen i princip klar, alla spelare är kontrakterade - sånär som på en.

- Vårt pussel saknar en bit - en anfallare. Nu lägger vi allt fokus på det. Vi jobbar brett och tittar på olika lösningar - med internt och externt kapital. Mer än så vill jag inte säga. Men vi känner att vi kan vänta till februari om vi skulle behöva. Det måste bli rätt och vi hastar inte fram något.

Det blir en förhållandevis ung och orutinerad trupp som Hammarby ställer på benen - och Grauers vill tona ner förväntningarna. Något favoritskap i superettan vill han inte tillskriva klubben.

- I dagsläget har det inte hänt så mycket nytt med vår trupp - och vi kom åtta förra året. Vi har tappat Linus Hallenius. Då kan man väl knappast vara favoriter. Men jag vågar säga att vi ska bli bättre än åtta utan att sväva iväg alltför mycket.

Sportchefen tror inte att några spelare kommer att försvinna när januarifönstret öppnar. Tidigare har det ryktats kring allsvenska klubbar för mittfältaren Maic Sema men Grauers förstår inte vad ryktet kom ifrån. Och kommer det bud så lovar han att Hammarby ska stå emot och inte släppa spelare för mindre summor. Även om ekonomin i klubben är skral.

- Alla spelare har ju ett pris. Kommer det ett bud som är bra för Hammarby så är vi öppna för att diskutera. Men nu ska det vara någorlunda under kontroll. Förut - som med Linus Hallenius - har vi fått väga in det ekonomiska läget. Men från och med nu så är det vi som kör - och det känns jäkligt skönt.

Anton Zetterman

Publicerad 2010-12-26 kl 14:45
Annons
Annons
Annons