Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbybacken: "Göran Marklund skulle vara välkommen hos oss"

Hammarby är minst lika starkt som Assyriska, enligt Filip Bergman.
Men mittbackens förra klubb har ett trumfkort.
- Göran Marklund, han skulle vara välkommen här, säger Bergman.

Få - om ens någon - i Bajens trupp kan stoltsera med lika mycket rutin från den näst högsta serien som den "hemvändande" försvararen. De senaste åren har han tillhört Assyriska, och vet precis vad som krävs om man vill lyckas över en hel säsong.

- Jag tror att Ljungskile har en trupp på 20 spelare. Det håller inte i längden. Lagen som är bäst har också den största bredden. De kan alltid ställa upp en taggad startelva, oavsett skador och avstängningar. Sedan är det viktigt att inte vara naiv i bortaspelet. Att man inte försöker spela sitt eget spel till varje pris. Det är en jävla kamp, och den ska man vinna till varje pris. Man behöver inte ta de onödiga dribblingarna heller. Bara sista tredjedelen, där är det okej.

Assyriska kom trea i fjol. Hur står sig den här upplagan av Hammarby, jämfört med dem?
- Läget är detsamma ungefär. Precis som Assyriska hade har vi en trygghet i det vi gör. Och så har vi just bredden, så att vi kan täcka upp när lunken kommit igång och folk saknas av olika anledningar. Ute på planen har man en skön känsla under matcherna just nu. Det ser bra ut.

Finns det någon komponent eller spelartyp i Assyriska, som saknas hos er?
- Där hade vi Göran Marklund som är en fantastisk forward i sina bästa dagar. Alltid spelbar och kan avgöra helt på egen hand. Sedan är "saknar" inte rätt ord, vi har ju lite av en motsvarande typ i Castro Tello, tycker jag. Men jag har spelat länge med Göran. När vi var i Café Opera hängde han exempelvis 23 mål en säsong och var helt outstanding.

Han skulle vara välkommen på Söderstadion?
- Ja, men det är han ju helt klart. Men vi har rätt så liknande material som Assyriska. En mix av killar som varit med länge och ung frenesi Titta bara på en sådan som Simon Helg. Han byttes in i genrepet mot Mariehamn och höll på att göra som Messi. Gick enkelt igenom tre, fyra gubbar. Det blir väldigt intressant för oss med det här laget.

När det gäller anfallssidan anser många att det var Hammarbys akilleshäl 2009, vad tror du om 2010?
- Nej, jag är inte orolig. Vi har ju Linus (Hallenius), Freddy (Söderberg), Tobias (Holmquist) och unge Valle (Valentino Pidré) från talanglaget. De har gjort mål på försäsongen allihop, och det är egentligen viktigast. Att vi får igång det redan från början.

Publicerad 2010-04-09 kl 08:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons