Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Kent Hertzell

Hammarbyordföranden avgår: "Lite hastigt kanske"

Kent Hertzell har avgått som ordförande i Hammarby Fotbollsförening och i Hammarbys bolagsstyrelse med hänvisning till bristande förtroende från valberedningen.

- Lite hastigt kanske, vi tycker att han är en utmärkt ordförande i föreningen, säger valberedningens ordförande Tommy  Seidefors till fotbollskanalen.se.

På tisdagen höll Hammarby ett medlemsmöte där medlemmarna var starkt kritiska mot styrelsen och dess arbete. Under mötet kom det krav från närvarande medlemmar att styrelsen skulle ställa sina platser till förfogande.

Beskedet då var att det tänkte man inte göra, men på onsdagseftermiddagen kom beskedet att ordförande Kent Hertzell avgår.

- Valberedningen fick en rak fråga på mötet om de hade förtroende för styrelsearbetet, och där och då fanns inte förtroendet kvar. Det är valberedningens uppgift att utvärdera det jobb vi gör i styrelsen, och om inte förtroendet från dem finns, då finns inte grunden för mig som ordförande att sitta kvar, som jag ser det, säger Kent Hertzell i ett pressmeddelande.

ANNONS

Det kan dock vara så att ett missförstånd har fått Hertzell att agera lite överilat. Tommy Seidefors är ordförande i den valberedning som Kent Hertzell inte längre känner förtroende från, och han tycker att det har blivit en hopblandning av styrelserna för Hammarbys fotbollsförening, och styrelsen för Hammarby fotboll AB.

När de närvarnade medlemmarna, tillika valberedningsledamöterna, fick frågan om de hade förtroende för styrelsen, ja där någonstans kan ett missförstånd ha uppstått. Enligt Tommy Seidefors så svarade man då i egenskap av vanliga medlemmar om man hade förtroende för bolagsstyrelsen, inte om man hade förtroende för föreningsstyrelsen som valberedning.

- Valberedningens jobb är att nominera till föreningsstyrelsen, sen har inte vi mandat att välja representanter till bolagsstyrelsen, det gör föreningsstyrelsen själv. När den är vald så utser de fyra representanter till AB-styrelsen, det ligger utanför valberedningens ansvarsområde, säger Tommy Seidefors.

- När frågan dök upp igår så förstod vi att man menade AB-styrelsen, så då tyckte vi att det inte var vårt bord som valberedning att ha synpunkter, så i det läget är vi vanliga medlemmar som är frustrerade över det sportsliga resultatet som varit uselt, så då har vi inte mandat som valberedning att ha synpunkter på AB-styrelsen. Det är inte vårt bord.

ANNONS

Men de två styrelserna har samma ordförande och har dessutom ytterligare två gemensamma ledamöter.

- Ja, men övriga (fem ordinarie ledamöter red anm.) är det inte.

Så om Kent Hertzell inte känner förtroende från er så borde det inte spela någon roll efter som ni som valberedning inte har något inflytande över AB-styrelsen, och det var den ni menade?

- Det var så igår när frågan dök upp ”har valberedningen förtroende för styrelsen?” Ja, de som var där igår var föreningsstyrelsen, dem har vi förtroende för de gör ett excellent jobb. Däremot, naturligtvis, är vi som alla andra tveksamma till om AB-styrelsen har gjort det jobb som krävs, och det har de inte, bevisligen. Men som sagt, det kan jag säga till dig som medlem och supporter, men som valberedningsordförande är det ingen som ska bry sig vad jag tycker i den frågan.

Så frågan till om AB-styrelsen egentligen inte kan ställas till dig i egenskap av valberedningsordförande?

- Nej egentligen inte.

Menar du att Kent Hertzell avgått på delvis felaktiga grunder?

ANNONS

 - Lite hastigt kanske, men vi tycker att han är en utmärkt ordförande i föreningen, därför tycker jag att det var lite synd att han avgick från båda styrelserna.

Hade det räckt med AB-styrelsen?

- Ja det tycker jag.

För Tommy Seidefors väntar nu arbetet med att hitta en ny kandidat till ordförandeposten i föreningsstyrelsen.

- Det är väldigt tidigt i arbetet, vi får sätta igång att jobba. I föreningen är det ingen panik, den funkar bra utan ordförande, även om det är önskvärt att det tillsätts en ny ordförande så snart som möjligt, säger han och tror att det sannolikt blir någon ur den sittande föreningsstyrelsen.

- Men nu gäller det knivskarpa gränser mellan föreningsstyrelse och AB-styrelse, så vi inte blandar ihop det. Sedan ska Hammarbys föreningsstyrelse komma med ett förslag på ny AB-styrelseordförande, och om de vill får de gärna vända sig till oss i valberedningen så kan vi komma med ett förslag även om det är utanför vårt mandat.

Har ni redan nu något namn ni överväger att föreslå som ordförande tillföreningsstyrelsen?

ANNONS

- Nej, det här är så färskt, det hände i natt så vi har inte hunnit sammanträda, vi har inget klockrent förslag än, säger Tommy Seidefors

Publicerad 2013-09-04 kl 17:55

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto