Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbys fans "får" Brages klackläktare: "Bäst ur säkerhetssunpunkt"

Förra året gick läktaren sönder när Brage släppte in för många Hammarbyfans. Nu tar stockholmarna plats där dalaklubbens egen hemmaklack brukar stå.

- Inte optimalt egentligen, säger klubbchef Tommy Andersson till DT.

Det var våren 2012 som de båda grönvita lagen ställdes mot varandra på Domnarsvallen förra gången. Då valde Borlängeklubbens säkerhetspersonal, i samklang med polis, att släppa in alltför många gästande supportrar på den kortsida som upplåtits åt Hammarby. Läktaren tar egentligen 1040 åskådare, men nu var omkring 1500 på plats.

Konsekvenserna höll på att bli förödande när delar av läktaren brakade samman under trycket, med följden att ett 20-tal personer skadade sig.

För att undvika en liknande incident på torsdag väljer Brage att, utöver kortsidan, även sälja biljetter till ena långsidan, där klubbens egen hemmaklack egentligen brukar stå. Men nu har Serik Fans av olika skäl gått med på att tillfälligt flytta till motsatt långsida, vilket öppnar upp plats för gästerna.

– Ur säkerhetssypunkt måste vi hitta de bästa lösningarna, jag värnar våra fans och tycker personligen inte att det här är optimalt. Men vi måste säkra upp och vi har tagit beslutet tillsammans med polis och räddningstjänst. Vi kan inte göra något annat när arenan ser ut som den gör, säger klubbchefen Tommy Andersson till Dalarnas Tidning.

Han räknar med lapp på luckan när femteplacerade Hammarby kommer på besök.

– Vi har fått indikationer på att det kommer 1 200-1 800 Hammarbyfans, vi säljer 4500 biljetter och tror de säljer slut, säger Andersson.

Publicerad 2013-05-08 kl 08:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons