Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbys guldhjälte nobbar Cratz: "Ett av de sämsta alternativen"

Hammarby jagar ny tränare och fansen trånar efter Sören Cratz. Det kanske sämsta alternativet, enligt guldhjälten Mikael Andersson.
- Nostalgival funkar inte nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen avslöjade på torsdagen i förra veckan sparkar stockholmarna Roger Franzén. Återtåget mot allsvenskan har spårat ur ordentligt och för närvarande ligger Bajen på tiondeplatsen i superettan. Bara två poäng skiljer från negativ kvalplats och en potentiell avgrundstillvaro i division ett.

På kort sikt tar assistenten Roger Sandberg över som tränare – men den stora ryktestombolan har redan börjat fyllas med framtida namn och förslag på mer permanenta lösningar. Utöver förre Dif-tränaren och Hammarbyspelaren Sören Åkeby nämns även ett flertal mer eller mindre troliga alternativ till posten.

Ett av dessa är ständigt aktuelle guldmakaren Sören Cratz som ju ledde föreningen till dess hittills enda SM-guld för prick tio år sedan. Men långt ifrån alla är positiva till den lösningen – och till och med inifrån den gamla 2001-truppen hörs kritiska röster.

På sin twitter skriver förre fansfavoriten Mikael ”Mål-Micke” Andersson att Cratz hör till ”de sämsta tänkbara” kandidaterna för jobbet som efterträdare åt Franzén.

- Om du frågar mig tycker jag att man ska blicka framåt – inte bakåt – när man försöker att bygga upp någonting nytt. Jag ser Sören Cratz snarast som ett sentimentalt val, förklarar han när fotbollskanalen.se ringer upp.

Hur var han som tränare på din tid?
- Alltså, han var ju otroligt duktig på många saker, bland annat att få ihop gruppen. Det var en av hans absolut starkaste sidor, säger Andersson.

Är inte det exakt vad Hammarby av i dag behöver?
- Jo, det är möjligt. Men samtidigt lever vi i nya tider med helt andra förutsättningar än då. Allt ser annorlunda ut. Det ledningen behöver göra nu är en ordentlig research och först och främst bestämma hur klubben ska försöka ta sig tillbaka. Jag tror inte på nostalgival.

Mikael Andersson påpekar att han tycker om Cratz som person – men framhåller också risken för att den forne hjältens allt överskuggande gloria ska hamna på sniskan om han återvänder till Söderstadion.

- Visst finns risken för det, absolut. Han vann ju SM-guld senast så allt annat än en sådan framgång blir ju automatiskt sämre än då, säger Andersson.

Publicerad 2011-08-20 kl 16:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons