Hammarbys jätteras - allsvenskan nära försvinna

Efter sex omgångar var Hammarby obesegrat.
Sedan kom raset.
Med bara en seger på de sju senaste matcherna är den allsvenska drömmen på väg att raseras.

Hammarby siktar på allsvenskan. Men det blir tufft att avancera från superettan. Efter 1-2 mot Trelleborg är Bajen 16 poäng efter serieledaren Öster.

Hammarby tog dock ledningen på Vångavallen. Andreas Dahl gjorde 1-0 i den 62:a minuten mot Trelleborg.

Men glädjen blev kortvarig, minuten senare skickade Trelleborgs Magnus Andersson in kvitteringen. Och avgjorde genom Mohamed Ramadan efter 71 minuter.

Nu tappar Hammarby i jakten på en allsvensk plats. Obesegrade Öster vann med 4-1 mot Falkenberg, och leder nu serien på 37 poäng. Tio poäng före Brommapojkarna som vann stort över Varberg (5-1) efter tre mål av Pablo Pionones-Arce.

Ljungskile är en poäng efter Hammarby efter 3-3 mot Degerfors.

I den absoluta botten blev varken Umeå eller Värnamo vinnare i jumbomötet. Matchen slutade 1-1 och på grund av att Brage kryssade mot Ängelholm (1-1), har båda lagen nu nio poäng upp till säker mark.
Publicerad 2012-06-20 kl 21:29