Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbys provspelande amerikan imponerar: "Jag hade gärna stannat"

25-årige Kamani Hill är ett hett namn för Hammarby. På tisdagens träning imponerade han stort.
– Jag hade gärna velat stanna i klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Kamani Hill är ett intressant namn för alla hammarbyare. Med meriter från Bundesligaklubben Wolfsburg och portugisiska Vitoria Guimaraes finns det förhoppningar om en frälsare till klubben. Och amerikanen, som har två A-landskamper i bagaget, imponerade under dagens träning.

– Kamani Hill är intressant på så sätt att han är väldigt fysiskt välutvecklad. Han är snabb, smidig och försöker också använda farten i spelet framför allt med boll, säger
tränare Roger Sandberg till fotbollskanalen.se.

Bland åskådarna på förmiddagens träning återfanns bland andra Alexander Östlund. Den forne landslagsmannen är nu sportsligt ansvarig i Hammarbys styrelse och hade ett extra öga på den 25-årige amerikanen Kamani Hill.
Förutom Hill tränar två unga spelare med klubben. 18-årige Mario Rodriguez och 17-årige Matthew Tilley från Los Angeles Galaxys ungdomsakademi är även på plats i Stockholm. Roger Sandberg verkade tillfreds också med dem.

– I går var amerikanerna väldigt jetlaggade och ovana med plastgräsunderlaget men i dag gjorde de bra ifrån sig, alla tre egentligen, säger Roger Sandberg.

Kamani Hill har tidigare varit i Sverige. Då tillsammans med bland andra ex-hammarbyaren Charlie Davies, Clint Dempsey och Landon Donovan.

– Första gången jag var i Sverige var med det amerikanska landslaget. Vi var i Göteborg och spelade match mot Sverige 2007, säger Kamani Hill till fotbollskanalen.se.

Amerikanen verkar trivas i Stockholm och bland sina tillfälliga lagkamrater.

– Mitt första intryck av klubben är väldigt bra och alla är välkomnande och vänskapliga. Jag har hört väldigt mycket om klubben och staden, och jag är väldigt glad över att vara här, säger han.

Han beskriver sig själv som en teknisk spelare som gillar att spela ett kombinationspassningsspel. På Skarpnäcks sportfält där träningen precis avslutats tutar en redan knökfull bil på honom. Hammarbyspelaren Fadi Malke och ett antal lagkamrater sitter och väntar otåligt på Kamani som måste skynda sig iväg.

– Jag tror att det här är ett lag som kan prestera och uppnå bra resultat de kommande åren. Jag hade väldigt gärna velat stanna i klubben, säger Kamani Hill innan han raskt skyndar sig iväg till bilen.

Huruvida det blir en fortsättning i Hammarby är ännu oklart. Roger Sandberg klargör att ett beslut inte kommer att fattas inom den närmsta framtiden.

– Vi ska utvärdera efter veckans slut. Vi spelar en träningsmatch på lördag sen åker amerikanerna hem på söndag. Beslut om vi ska gå vidare med dem kommer att dröja. Det är egentligen inte jag som ska svara på det, men jag tror inte att några beslut tas efter helgen, så snabbt går det inte.

Publicerad 2011-11-15 kl 14:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons