Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbys stjärnskott petad - i alla matcher hittills: "Tränarna har satsat på mer defensivt inriktade spelare"

Han målas ut som Hammarbys nästa stjärnskott och utlandsproffs. Men Simon Helg har varit bänkad – i alla superettanmatcher hittills.
- Jag måste jobba på defensiven, säger han till fotbollskanalen.se.

I höstas klev Helg fram med flera avgörande mål i slutskedet av allsvenskan. När många grönvita höll på att kuvas under bottenstridens press framstod 19-åringen som en av få ljusglimtar – och tycktes hela tiden utveckla sitt spel.

Men sedan superettan drog igång har han lyst med sin frånvaro i Hammarbys uppställningar.

- I premiären mot Ängelholm hoppade jag in, och mot Sundsvall blev det väl en kvart i slutet. Men annars har det varit bänken. Tränarna vill ha någon som är mer skolad i försvarsspelet, och då har de valt Vlado (Zlojutro) än så länge, säger Helg.

Mikael Borgvist och Jesper Blomqvist tycker också att mittfältarens offensiva stil, med utmaningar en mot en, passar bättre på finare underlag än det som hittills rått ute på landets arenor. Simon Helg håller med till viss del.

- Självklart kan det vara så. När man slår mycket långt och tjongar kanske det inte är bäst för just mig. Men samtidigt vet jag att jag kan anpassa mig till förutsättningarna också. Det handlar bara om att värdera situationerna, och kanske inte försöka sig på svåra saker som fungerar på jämnare gräs, säger han.

Vad säger du själv om dina prestationer i matcher och på träningar så här långt? Har du förståelse för att tränarna satsat på andra spelare?
- Självklart hoppas man alltid få chansen, men om de vill använda mer defensivt inriktade killar måste jag acceptera det. Jag menar, Vlado har varit riktigt duktig på träning också. Det enda jag kan göra är att kriga vidare, det hjälper inte att gå omkring och vara bitter.

Vilka saker behöver du utveckla för att ta en plats i Hammarby?
- Det är väl främst defensiven som helhet. Många småsaker. Jag försöker varje dag att lära mig mer på det området. Offensiven har jag redan i ryggmärgen.

Ny match för er på lördagen mot Norrköping – har du fått någon indikation om hur startelvan ska se ut?
- Nej, i vanliga fall brukar det gå att klura ut. Men den här gången har det varit rätt svårläst faktiskt. Jag får vänta till dess och se vad som händer.

Publicerad 2010-04-30 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons