Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Hammarbys tränare: "Blir gärna assisterande igen"

Om Hammarby anställer en ny tränare tar Roger Sandberg gärna ett kliv tillbaka.
- Jag har inga problem med att bli assisterande igen, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen rapporterat sonderar Stockholmslaget marknaden efter en ny huvudansvarig till nästa säsong. Diskussionerna med Sören Åkeby var långt gångna och Bajen presenterade till sist ett enligt klubben högst marknadsmässigt förslag för att locka honom till Södermalm.

Men det blev nobben. Åkeby valde Gif Sundsvall och allsvenskan, inte minst för att träningsmöjligheterna i huvudstaden inte ansågs tillräckliga i hans ögon. Nu skriver Expressen att Mats Gren skrider upp på listan över kandidater och intar tätpositionen. Tidningen erfar att den förre Blåvittspelaren, som senast ledde danska Vejle, är den man riktar in sig på från Hammarbys håll.

Själv vill Gren inte kommentera saken, men konstaterar att han letar efter ett jobb i Sverige.

När fotbollskanalen talar med Roger Sandberg som på ställföreträdande basis bossat över Hammarby sedan i somras, vet han ännu inte vad som händer nästa säsong.

- Nej, och för min del är det ingen panik. Med tanke på säsongen som varit är det nog bara bra att man tar lite tid på sig. Det finns mycket att fundera på, säger Sandberg.

Många olika namn cirkulerar i medierna, hur känns det för dig?
- Det är ingen fara, sådant hör silly season till. Jag har min dialog med de sportsligt ansvariga och störs inte av det som sker runt omkrong.

Vad tänker du kring att eventuellt återgå till rollen som assisterande tränare?
- Jag lägger inga värderingar i det. Tar de in en duktig tränare har jag inga problem med att vara assisterande. Det viktiga för mig är att vi får rätt förutsättningar överlag, inte bara på tränarsidan, för att leda verksamheten framåt.

Vad är det du vill ändra på?
- Det är väl inget jag direkt vill gå ut med här. Men det handlar om att bygga en stark organisation som tittar framåt och har visioner. Och jag upplever att precis det tänket är på gång inom Hammarby just nu.

Med tanke på motgångarna som varit, är det fortfarande kul att jobba för Hammarby?
- Absolut. Jag har inga tankar på något annat tränaruppdrag än här. För min del älskar jag att vara inblandad i Hammarbys verksamhet. Jag tror på klubben. Det finns en enorm potential med tanke på vårt supporterstöd och intresset runt omkring. Jag kan inte tänka mig något roligare än att vara del av det här.

- Sedan ska man inte sticka under stolen med att det är tufft när det går emot sportsligt. Men det får man ha med i beräkningarna. Den som går in i Hammarby och bara vill vara del av framgångarna är nog farligt ute. Man måste kunna ta det andra också, och det är jag inställd på.

Publicerad 2011-11-02 kl 12:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER