Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarbystjärna släpper singel: ”Kommer ett album”

Foto: Scanpix

Christophe Lallet, till vänster, Hammarby.

Christophe Lallet gjorde flest mål i Hammarby i år. Men ”off season” kopplar han av med musiken. Nu har han gett ut en singel.

– Jag mår bäst när jag får vara kreativ. Gitarren är som en bästa polare, säger han till FotbollDirekt.se.

Hammarbys mittfältsstjärna Christophe Lallet, 26, blev lagets bäste målskytt den gångna säsongen med sju mål. Men Lallet har fler, ska vi säga ”strängar på sin lyra” än att spela fotboll.

För ett par veckor sedan släppte han singeln ”Bröder” på Spotify.

– Musiken har alltid funnits i mitt liv. Det har varit en skön hobby att ha när man haft mycket tid för sig själv. Jag skrev och spelade mycket när jag bodde själv i Frankrike och nu när jag inte jobbar vid sidan av fotbollen så har jag fått möjlighet att ägna lite mer tid åt att plinka på guran, säger Lallet till FotbollDirekt.se.

Skönt att ha en hobby vid sidan av fotbollen?

– Alla är vi olika och istället för att slösa fem timmar på att spela dataspel eller fika, vilket det inte är något fel på, så sitter jag istället med gitarren och ett block. Jag mår bäst när jag får vara kreativ. Gitarren är som en bästa polare.

Hur skulle du beskriva musiken du gör?

– Min musik är poppig, med några låtar som är lite mer klubbiga och vissa lite mer mysiga. Jag har aldrig blivit intervjuad om min musik förut så det är lite klurigt att beskriva, säger Lallet och skrattar.

– För mig handlar det mycket om känslor och jag försöker att öppna mitt hjärta. Det är jävligt mycket blödigt, det blir lätt så, men jag har ju en djupare dimension än bara fotbollen. Och det här är ett skönt sätt att få uttrycka sig på.

Hur många låtar har du klara? Och när kommer debutplattan?

– I och med att jag har ett annat yrke som tar det mesta av min tid så får ett album komma när det kommer. Jag lägger ut lite låtar allt efter som så får vi se när albumet kommer. Men jag har tre låtar klara nu och tanken är att det någon gång ska bli ett album.

– Men fotbollen går ju först, jag kanske ska poängtera att det inte är något branschbyte på gång, skrattar Lallet.

Var skriver man bäst musik, Frankrike eller Degerfors?

– Inget av dem. Jag har skrivit allra mest under tiden jag bott i Stockholm. I Degerfors hade jag ett jobb vid sidan av fotbollen så då fanns det ingen tid för det, och när jag bodde i Frankrike var jag för ung för att ha blivit dumpad tillräckligt många gånger för att kunna skriva, avslutar Lallet och skrattar.

Här kan du lyssna på Lallets låt ”Bröder” på Spotify och iTunes . Han har skrivit text, musik och producerat själv med hjälp av Markus ”Toppen” Larsson och Anders ”Estet” Larsson.

Publicerad 2012-12-11 kl 19:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons