POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Hammarbytränare Banda om Lucho: “Hade gärna behållit honom i Djurgården”

Hammarby värvar förre djurgårdaren Lucho Rodriguez - och Carlos Banda återförenas med en favorit.
- Det är klart att jag har haft en del med den här värvningen att göra, säger Banda.

Luis Antonio “Lucho” Rodriguez är tillbaka i svensk fotboll. Argentinaren som kom in på lån till Djurgården hösten 2010 är nu klar för Hammarby. Dif hade då Carlos Banda som huvudtränare, samme Banda som nu är assisterande tränare i Hammarby – men Banda tonar ner att han själv gjort hela jobbet med att hämta den 27-årige vänsterbacken.

- Det är väl lite vågat att säga att det är “min” värvning, varje värvning är en Hammarby-värvning och det är ett kollektivt beslut som tas, säger Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att jag har haft en del med det här att göra. Jag har haft kontakt med Lucho sedan tiden i Djurgården och haft koll lite på distans. Sedan har det intensifierats de här senaste veckorna då vi jämfört de möjliga namn vi hade på den positionen. Lucho kändes bäst.

Och att Rodriguez är lite av en favoritspelare för Banda är tydligt. Han fick lämna Dif efter säsongen 2010 och har sedan huserat i danska Ålborg och senast i FC Sunkar i Kazakstan.

- Jag tycker så klart att det är en bra spelare. Vi hade väl fem raka segrar där på hösten när han kom in och hade häng på femteplatsen. Jag hade gärna behållit honom i Djurgården vid den tidpunkten men jag har förståelse för att det inte gick då. Det var en ekonomisk fråga och man hade redan gjort klart med Joel Riddez.

- I Hammarby vill vi ha aggressiva ytterbackar som stöter framåt och som vill vara med och ha boll, snarare än den “gamla” typen som backar hem och säkrar. Lucho passar bra in den på den beskrivningen. Sedan har vi möjligheten att spela honom längre fram i banan också vilket är bra nu när Lallet och Castro-Tello är borta.

Hur långt har han kvar formmässigt?

- Inte så långt, han skulle lätt kunna göra 70 minuter i superettan redan nu. Det handlar väl om 1-2 veckor innan han är hundra fit, sedan blir det en fråga om vi ska träna eller matcha honom i form. Han var i samma situation när han kom till Djurgården och jag vet att det är en lättränad spelare, så det ska gå ganska fort.

Rodriguez blir Hammarbys fjärde värvning i sommar: sedan tidigare har Thomas Guldborg Christensen (mittback) Nik Ledgerwood (mittfältare) och Mattias Adelstam (anfallare) kommit in. Samtliga spelare är 25 + och har många år på högre nivå bakom sig.

- Det är ju så klart en tanke när man värvar så här i sommarfönstret, vi vill ha in rutin och spelare som inte behöver blomma utan kan leverera utan så mycket startsträcka. Det är värvningar både på kort och på lång sikt. Lucho har riktigt bra meriter, han har till exempel spelat Europa League med FC Sheriff som gjorde det riktigt bra då.

Och det kan bli fler värvningar i Hammarby – något som sportchefen Gustaf Grauers gjorde klart i dag i samband med Rodriguez-värvningen och som nu förstärks av Carlos Banda.

- Det stämmer att vi kan ha någon eller någon till på väg in, med den skadesituation vi har. Positioner? Jag vill inte gå in på det så konkret, det får Gustaf svara på i så fall. Men vi känner oss trygga med namnen vi jobbar med, så får vi se vad som händer de närmaste veckorna, avslutar Banda.

 

 

Publicerad 2012-08-15 kl 15:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå