Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Han blir yngste klubbchefen i svensk fotboll

Foto: Norrby.

John Östby är ny klubbchef i Norrby.

Han var själv spelare i Norrby fram till 2014.
Nu blir John Östby svensk elitfotbolls yngste klubbchef.
- Det viktigaste blir att få alla spelare vi har i laget att stanna kvar, säger han till Fotbollskanalen.

Endast 28 år gammal får John Östby förtroende att leda nykomlingen i superettan, Norrby, in i framtiden. Östby presenterades under torsdagen som ny klubbchef i Boråsklubben och han blir nu den yngsta klubbchefen inom svensk elitfotboll.

- Vi kollade på Fotbollsgalan och kom fram till att det var jag eller Adil Kizil (Dalkurd) men han är äldre än mig, säger han till Fotbollskanalen, och skrattar.

Hur gick det till när du fick frågan?
- Vi bestämde oss ganska tidigt för att vi behövde en klubbchef i föreningen. Sedan har vi diskuterat vilka olika uppgifter en klubbchef ska ha och därefter fick jag frågan på styrelsemötet förra veckan.

Östby var själv målvakt i Norrby fram mellan åren 2012-2014 och har därefter varit suppleant i styrelsen. I förra veckan fick han frågan om den nyinrättade posten var något som kunde locka. Och redan nu har han skridit till verket.

- Det viktigaste blir att få alla spelare vi har i laget att stanna kvar och att organisera så när att serien drar igång ska vi vara väl förberedda för det som krävs i superettan. Både på och utanför planen.

Och hur går det med det?
- Jag sitter med två stycken påskrivna kontrakt precis framför mig. Det är en förlängning med Nino Osmanagic och det är ett nytt kontrakt av Nicklas Savolainen, säger han.

Norrby spelar nästa år i superettan efter att man över två kvalmatcher besegrat Assyriska.

Publicerad 2016-12-02 kl 17:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons