Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:55

Foto: Bildbyrån/C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se den otäcka smällen i spelaren ovan.

Hansson om otäcka skadan: "Lite jobbigt att se bilderna efteråt"

Pär Hansson föll olyckligt och missar resten av säsongen.
Nu berättar han för Fotbollskanalen om det otäcka fallet. 
- Det var jobbigt att se bilderna efteråt, säger HIF-målvakten.

Helsingborgs rutinerade målvakt Pär Hansson föll i helgen olyckligt på huvudet i slutet av matchen mot Frej och genomförde efteråt en magnetkameraundersökning, som visade att han ådrog sig en skada på ett ledband i halsryggen och nu måste bära halskrage i tolv veckor. Det innebär att han missar resten av säsongen i superettan. 

- Jag märkte direkt i landningen att det inte var bra, men det gjorde inte jätteont direkt och jag kunde spela vidare sista minuten. Jag hade sedan lite ont på kvällen, men det var först på måndagen som jag kände att det var något som inte stod rätt till. Vi åkte därför direkt och tittade på vad det handlade om och märkte att saker och ting är skadade, berättar målvakten för Fotbollskanalen. 

ANNONS

Hansson kände förstås besvikelse över att han nu missar de sista matcherna, men samtidigt också tacksamhet över att det inte rörde sig om en allvarlig skada.

- Ja, men första tanken var såklart jättebesvikelse över att jag inte kan vara med i de sista matcherna och med tanke på att vi ligger i toppen av tabellen. Jag ville vara med och avsluta det, så jag är ledsen och besviken över det. Det kommer dock över en att det kunde ha varit betydligt värre. Jag är oerhört tacksam över att jag kan komma tillbaka och kommer att vara frisk, så det är lite dubbla känslor, säger han.

- Det var jobbigt att se bilderna efteråt eftersom att jag förstod att det kunde vara betydligt värre. Det är skönt att det inte är värre än att missa de sista matcherna, fortsätter han. 

Målvakten vet inte exakt hur den närmaste framtiden kommer att se ut för honom, men han kommer i vilket fall att tillbringa tid med övriga i laget, samtidigt som han därefter förväntas vara redo att träna för fullt nästa år. 

ANNONS

- Jag vet inte så mycket än, då jag ska träffa läkarna igen på fredag. Jag har i varje fall blivit tillsagd att ha stödkrage 24 timmar om dygnet och att jag ska försöka röra på mig lite. Jag var inne och hälsade på grabbarna i dag och ska väl egentligen leva som vanligt, även om jag ska begränsa mig något. Jag ska försöka att socialisera mig och hjälpa laget på bästa sätt genom stöttning. 

Dessutom kommer han att bidra med extra stöttning till unge målvakten Kalle Joelsson, som ser ut att få chansen i HIF:s mål i de sista sex matcherna av säsongen.

- Kalle är en fantastiskt duktig målvakt, en talang och en go människa. Jag ska hjälpa honom så gott jag kan och han kommer att göra det jättebra. Om han behöver min hjälp och support, så får han det, vilket jag också kommer att ge i vilket fall. Han kommer att göra det jättebra. 

ANNONS

Helsingborg toppar, med sex matcher kvar, tabellen med två poäng ner till Falkenberg på andraplats, åtta poäng ner till AFC Eskilstuna på tredjeplats och med tio poäng ner till Halmstads BK på fjärdeplats i superettan. Nu håller Hansson tummarna för att laget ordnar allsvensk uppflyttning utan honom på planen. 

- Ja, men det känns bra på det viset (att laget leder serien). Vi har haft en fin säsong, men det är sex matcher kvar och mycket kan hända. Det är inga lätta matcher och alla matcher är tuffa. Det kommer bli ett krig hela vägen in. Vi har dock varit medvetna om det hela säsongen och har varit bra på att nollställa efter varje match. Det kommer vi att fortsätta med.

Helsingborg ställs härnäst på lördag mot Gais på Gamla Ullevi. 

Publicerad 2018-09-26 kl 11:18
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto