POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Här är fotbollskanalens nya krönikör: "Räkna med ett drama i 30 omgångar"

Foto: Scanpix

Satsningen på superettan fortsätter. Inte nog med att fotbollskanalen.se direktsänder alla matcher – nu kliver expertkommentatorn Niklas Jarelind in som krönikör.

- Räkna med många betraktelser från Sveriges mest dramatiska serie, säger han.

Fotbollskanalen.se och TV4:s kanaler kopplar ett allt fastare grepp kring superettan. Via surfplattan, i mobilen och på datorn kan du titta på samtliga matcher under hela året. Och här kommer ännu en glad nyhet: Med premiär den här veckan skriver expertkommentatorn Niklas Jarelind krönikor varje onsdag på fotbollskanalen.se, och han utlovar en blandning av högt och lågt från platser runtom i hela landet.

- Jag kommer att titta på superettan både ur ett grod- och ett fågelperspektiv. Det blir övergripande funderingar om resultat, tabeller och matcher, men även små detaljbetraktelser som dyker upp när jag reser runt och till olika föreningar och arenor, säger Jarelind.

Vad blir roligast med att följa superettan på nära håll den här säsongen?

- Det är samma sak som vanligt: Att besöka nya lag. Till skillnad från till exempel allsvenskan fylls ju superettan på både ovanifrån och underifrån varje år, och då får man stifta många trevliga bekantskaper. Det blir nya arenor, nya tränare och nya spelare. Sedan är det en extra krydda att sju av 16 tabellplaceringar faktiskt har en sportslig betydelse, det medför att superettan är dramatisk i 30 omgångar för alla lag, mer eller mindre.

Vilka enskilda matcher ser du mest fram emot?

- En spelades ju igår när Hammarby hade hemmapremiär. Men det finns även många roliga derbyn att hålla koll på 2014. Vi har Syrianska - Assyriska och Husqvarna – Jönköping för att nämna några. Det kryllar ju av Smålandslag i serien. Sedan ska det bli fantastiskt att följa detta Sirius som gått fram som en ångvält så här långt i cupen. Jag är spänd på att få se hur långt de räcker.

Hur tror du att toppen av tabellen ser ut när vi summerar den till hösten?

- Jag tror att 29 000 hammarbyare får se en hemmapremiär i allsvenskan nästa år, så mycket kan jag säga. De har utan konkurrens den bästa och bredaste truppen i serien. Läg därtill den erfarenhet och ledarstil som Nanne Bergstrand står för – då ska det inte gå att undvika uppflyttningen.

Vilka följer med upp?

- Jag har ju sagt Sundsvall på förhand. De första två omgångarna har väl fått mig att tvivla lite på det, eftersom de verkligen med nöd och näppe vann hemmapremiären och sedan förlorade mot Gais, men jag får väl står fast vid mitt grundtips. Men förmodligen kommer det att vara väldigt jämnt poängmässigt ända ned till plats nio, tio någonting i år. Gais och Öster kommer att slåss i toppen, kanske Sirius och Assyriska också om de får ihop det. Och glöm inte Ängelholm och Ljungskile. Det blir tajt.

Botten då?

- Syrianska lär få det tufft och sedan pekar jag – kanske lite orättvist och slentrianmässigt – ut Husqvarna också. Värnamo är ett lag som realistiskt sett borde få det jobbigt, men de brukar ju alltid lyckas hänga kvar. Och varje år brukar vi få se "ett Brage", alltså ett lag som går mycket knackigare än vad i alla fall jag kunde förutse på förhand.

Publicerad 2014-04-15 kl 19:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå