Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

HBK får vänta på sin kvalmotståndare: "Ärligt talat bryr jag mig inte om vilka vi får"

Foto: SCANPIX

Helsingborg eller Gefle? För Halmstads BK finns det ingen motståndare att föredra i kvalet enligt Stojan Lukic.
- Nej, det gör vi faktiskt inte, det kommer bli tufft oavsett, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Efter en något formsvag sista period lyckades Halmstads BK till slut knipa kvalplatsen i superettan. Toppstriden har genomgående varit tät under hela säsongen men det blev AFC United och Sirius som greppade direktplatserna till allsvenskan 2017.

- Det är klart att det är skönt att ha säkrat kvalplats, men samtidigt är det synd att vi inte lyckades gå upp direkt, säger Stojan Lukic.

- När vi förlorade hemma mot Sirius så förstod vi ju att det skulle bli tufft att gå upp. Efter det så var det givetvis skönt att i alla fall få kvalplatsen med tanke på att Dalkurd slog Gais borta.

Halmstad har blandat och gett under hösten och tappade en del kraft mot slutet. Dock avslutade man starkt borta mot Trelleborg där det blev vinst med 2-0.

- Vi har väl inte kommit upp på den nivån vi var på. Sen hade vi kanske lite flyt i början och det hade vi inte så mycket på slutet, säger Lukic.

Nu väntar kval till allsvenskan mot antingen Helsingborg eller Gefle. Visst måste det väl ändå ha snackats en del i omklädningsrummet om vem man föredrar att möta?
- Nej, det har vi faktiskt inte. Ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig inte, det kommer bli tufft oavsett. För mig finns ingen önskemotståndare på det sättet, säger Stojan Lukic som tycker att han har hyfsad koll på båda lagen.

- Helsingborg har jag kanske sett lite mer än Gefle, men det är två bra lag. Statistiskt sett så klarar sig det allsvenska laget oftast kvar så det blir två riktigt tuffa matcher.

Gefle har kanske sett lite starkare ut mot slutet?
- Ja, det har du nog rätt i. Rent formmässigt så är nog de bättre än Helsingborg för tillfället men det blir tufft oavsett, säger Lukic.

Målvakten kommer bidra med en hel del rutin till laget inför avgörandet. Två gånger tidigare har han kvalat, två gånger har det blivit seger. En gång under tiden i Falkenberg mot BK Forward och den andra i nuvarande klubben mot Gif Sundsvall.

- Det är bara att glömma allt som har hänt under året när man kvalar. Det är mycket press, mycket nerver och det gäller bara att hålla sig kylig, säger Stojan Lukic.

- Jag brukar säga att man åldras fem år under den där veckan.

Oavsett vilket motstånd det än blir så kommer nog de flesta ändå tippa att det allsvenska laget håller sig kvar. Men räkna verkligen inte bort HBK för det.

- Man vet det kommer bli tufft. Men självklart går vi in med inställningen att vi ska vinna.

Publicerad 2016-11-02 kl 07:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER