Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

”Hela min fotbollskarriär hade kunnat gå åt helvete”

28 år gammal har Kalle Svensson fått börja om - förre Blåvitt- och landslagsbacken succé i superettan. Nu visar Svensson tacksamhet för en flytt neråt i seriesystemet.

- Jag behövde få spela, jag är ju ändå 28 år och har haft en del år utan att få spela. Jag var tvungen, annars känns det som att hela min fotbollskarriär kunnat gå åt helvete, säger han till FotbollDirekt.se.

Karl Svensson har haft en brokig karriär. Han var med i VM-truppen 2006 och fick ett guldkantat kontrakt med skotska Rangers. Men efter några år som förstördes av skador i både Rangers och franska Caen fick han 2009 vända hem till Sverige och IFK Göteborg.

Men comebacken i IFK Göteborg och allsvenskan blev inte som tänkt för mittbacken. I november fick tillsamans med bland andra Andreas Drugge beskedet att se sig om efter ny klubb. Det slutade med att Svensson vände tillbaka till hemstaden och Jönköpings Södra inför årets säsong.

Och i superettan har han gjort succé – J-Södra är obesegrade, på andra plats i tabellen och Svensson har fått höga betyg för sitt spel.

- Det funkar ganska bra, och det känns bra personligen. Jag har fått spela kontinuerligt, och det har jag inte haft på fem år. Sen har jag en individuell tränare här i J-Södra också och det hjälper mycket, berättar Svensson och fortsätter:

- Nu får vi ju se vad som händer. Det är 30 tuffa matcher, men vi har ju vunnit tre.

Svensson är värvad till Jönköping Södra för att styra och ställa i försvaret – och man hoppas kunna bygga försvarsspelet kring den rutinerade mittbacken. Själv är det med just stort ansvar Karl Svensson trivs bäst.

- Jag har en viktig roll för laget, och jag blir bättre av själv ha ett stort ansvar. Nu har jag spelat så pass länge att jag inte bryr mig om vad andra tycker om mig och vad jag har för roll, det är oviktigt för mig.

Vad är det du bidrar med som saknats tidigare?

- Jag vet inte riktigt om det är något jag har bidragit med. Det är flera faktorer, men jag vet vad som krävs för att vinna matcher efter alla mina år, så det är väl det, säger Svensson.

Jönköpings Södra har efter sin drömstart i årets superetta seglat upp som en av favoriterna till ett eventuellt avancemang – men Svensson tonar ned förväntningarna.

- Målsättningen är fortfarande att hamna på övre halvan av tabellen, det är något som vi fortfarande inte lyckats med. Vi har fötterna på jorden och siktar på det, men sen får man ju se vad övre halvan av tabellen innebär i slutändan, säger han.

Den 28-årige mittbacken utesluter inte att stanna i J-Södra karriären ut, men antyder också en viss önskan om att få testa vingarna på en högre nivå igen. Men med ett nytt kontrakt i handen kan han inte säga om ”Södra” är ett mellanstopp eller en slutdestination för hans fotbollskarriär.

- Jag känner att jag är tillfreds här nu, jag har precis kommit hit också. Men det är klart att jag siktar uppåt. Vi har höga mål med klubben också, och vi har alla förutsättningar för att nå dem. Jag tänker inte på det nu, jag utesluter inte att det är här jag avslutar min karriär, berättar han och fortsätter:

- Jag trivs här, det är ett riktigt bra gäng, avslutar Svensson.

Publicerad 2012-04-24 kl 14:55
Annons
Annons
Annons