Hemmaseger för Gais - Celik målskytt mot Dalkurd

Efter tre matcher utan seger har Gais tagit tre poäng igen.
Det efter att bland annat Mervan Celik nätat i 2-1-vinsten mot Dalkurd.
- Var fint, nästan ett Fifa-mål, säger Celik om sin fullträff till Dplay efter matchen.

Sedan uddamålssegern i superettan-premiären mot Jönköpings Södra har det gått motigt för Stefan Jacobssons Gais. Efter trepoängaren föll "Makrillarna" två gånger om och kryssade mot Västerås - innan de under kvällen segrade mot Dalkurd.

Det var göteborgarna som började bäst och gjorde matchens första mål. Med en halvtimme spelad tog förvärvet Mervan Celik vara på ett misstag i bortaförsvaret genom att springa sig fri och distinkt skjuta in 1-0.

Strax innan paus kom nästa fullträff för hemmalaget. Med anledning av en hands på Dalkurd-försvarare pekade huvuddomare Farouk Ben Ahmed Nehdi på straffpunkten. Klev fram och säkert rullade in utökningen gjorde Nikola Ladan, som anslöt inför säsongen efter en treårig sejour i Degerfors.

I början på den andra halvleken skiftade gästerna i sitt manskap för att få till en förändring på Västkusten. 20-årige Henry Offia var den första att bytas in, men det gav ingen omedelbar effekt på resultatet på tavlan. Bortalagets reducering dröjde nämligen, till den 83:e minuten.

Efter en något rörig situation i Gais straffområde kom bollen till just Offia, som enkelt kunde skjuta in Dalkurds första mål för dagen. Dessvärre för gästerna blev den fullträffen matchens slutgiltiga. Mötet på Gamla Ullevi slutade därav med hemmaseger, 2-1.

- Det var fint, nästan ett Fifa-mål, säger Mervan Celik om sin fullträff till Dplay efter matchen.

I nästa omgång möter Gais Trelleborg på bortaplan. Dalkurd ställs å sin sida hemma mot Öster på Gavlevallen.