Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Henke Larsson: Har bara kört på stulna mopeder

Henrik Larsson berättar roliga och överraskande saker om sig själv i en lättsam intervju med Grunden Bois tidning.

Grunden Bois är en idrottsförening i Göteborg för funktionsnedsatta. Föreningens medlemstidning intervjuar i varje nummer stora idrottsprofiler och i det senaste numret ställer Henrik Larsson upp. Där bjuder han bland annat på ett skämtsamt avslöjande från sin barndom.
- Jag har bara kört på stulna mopeder! Men det var inte jag som stal dem utan det var kompisar som gjorde det, säger Landskronatränaren.

Han berättar också vad som gick genom hans tankar när han sommaren 1994 klev upp för att skjuta ett av sitt livs viktigaste skott, den sista straffen i straffläggningen mot Rumänien 1994.
- Jag tänkte faktiskt på när jag som liten plankade in på Harlyckans IP hemma i Helsingborg och sköt straffar på söndagar. Det gav mig en positiv känsla. Sen att straffen satt så nära stolpen var kanske inte meningen.

Han berättar också öppenhjärtigt om när han friade till sin fru på en restaurang i Amsterdam, om sin beundran för Nelson Mandela, sina priser känslan att vinna Champions League.

Här är några av ”Henkes” svar:
Bästa backen han mött: Fabio Cannavaro
Finaste matchtröjan i samlingen: Roger Milla
Bästa medspelaren: Ronaldinho
Vilka han umgåtts med i sina proffsklubbar: Edwin van der Sar och Andreas Granqvist (då i Wigan) när han spelade i Manchester United och Giovanni van Bronckhorst i Barcelona.
Finaste priset: Guldskon
Bästa minnet som spelare: Champions League-vinsten.

Publicerad 2010-10-15 kl 11:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons