Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Henke nöjd med förlängningen: "Vi kan gå framåt tillsammans"

Henrik Larsson stannar i Landskrona.
Främsta skälet: klubben ger järnet mot allsvenskan.
- Vi kan gå framåt tillsammans, säger Henke.

Efter en dialog som pågått under månader blev det klart till sist. Förre landslagsstjärnan Henrik Larsson stannar åtminstone en säsong till som ansvarig för Landskrona Bois.

- Det är ett beslut som vuxit fram under säsongen. Vi skrev på i dag, men hade pratat med varandra länge och visste hur läget såg ut, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig?
- Först och främst trivs jag bra i Landskrona och de trivs med mig. Jag känner att jag kan utveckla Landskrona mer framöver.

Du har pratat om att du vill se en satsning i klubben för att stanna, hur ska den satsningen se ut?
- Jag har aldrig använt ordet satsning. Det jag menat har varit att jag vill se ambitioner, inte bara snack. Nu har vi förlängt med ”Surprise” Bradley, Fredrik Olsson, Max Mölder och vi pratar med några till. Vi håller på att lägga fast så många spelare vi kan. Det visar att Landskrona vill framåt, tycker jag.

Hur summerar du din första säsong i klubben?
- Säsongen är inte slut ännu, men hittills har det gått bra. Killarna har gjort ett fint jobb. Men två matcher återstår fortfarande och efter det kan vi analysera mer.

Ni möter Hammarby i nästa match, vad säger du om dem som motståndare?
- Vi fick stryk i Stockholm av dem med 4-1. Så det är helt klart ett bra lag. Men vi vet om att vi måste ta sex poäng i de två sista matcherna för att ha någon chans överhuvudtaget på den där kvalplatsen. Därför siktar vi såklart på seger även mot Hammarby.

Vilka andra alternativ än Landskrona hade du att ta ställning till?
- Jag trivs bra här och tränar Landskrona, så det finns ingen anledning att prata om något annat, säger Larsson.

Bois ligger för närvarande fyra i Superettan och för att nå uppflyttningsplats krävs att lagen ovanför tappar poäng samtidigt som Landskrona går felfria genom avslutningen på serien.

Publicerad 2010-10-14 kl 20:13
Annons
Annons
Annons