Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

HIF drömmer åter stort: ”Sveriges bästa fotbollsgeografi ska vara här”

Helsingborgs IF är inte en allsvensk förening år 2017. En långsiktig ombyggnation pågår.
- Vi ska ta tillbaka HIF till där HIF hör hemma. Ett topp-fyra-lag i Sverige, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till Fotbollskanalen.

Flera tråkiga delar är avklarade för Helsingborgs IF. Ungefär hälften av personalen på den administrativa sidan har lämnat, där HIF har hjälpt till med att hitta nya jobb. Kostnaderna ska vara 20-25 miljoner kronor lägre än ifjol..

Klubbchefen Mats-Ola Schulze ska hitta sätt för att vända den kraftigt negativa trenden som slagit hårt både ekonomiskt och mentalt. Förändringarna sker med stora framtidsambitioner och stark lokal prägel, enligt Schulze i en intervju med Fotbollskanalen.

- Vi har ett ansvar för fotbollsgeografin, oavsett hur vi definierar den geografiskt, men vi ska bygga Sveriges bästa fotbollsgeografi. Den ska vara i nordvästra Skåne med omnejd. Det arbetet triggar mig jävligt mycket, att få det att hända.

ANNONS

Att ”lyfta på luren och prata” med lokala klubbar kommer bli en ännu större del av Schulzes arbete 2017. Detta ska sedan kunna mynna ut i ett antal konkreta samarbetsavtal.

- Vi hade ett fint exempel mot Odense, när Rasmus Jönsson kom hem med sitt Odense och spelade i hans hemort Viken. Det är ett lysande exempel på hur vi kan ta HIF bortom Olympia.

- Vi känner att hela staden står bakom det som komma skall, både näringsliv och privatpersoner.

Besparingarna ska göras, men målsättningen är ändå att ha en omsättning högre än 50 miljoner kronor per år och att försöka fylla Olympia varje match.

Vilka ord vill du att man ska använda om Helsingborg om några år?
- Det är en inkluderande förening, det är en förening som arbetar utifrån sin övergripande vision. Att skapa en mötesplats för alla. Att vi har lyckats sportsligt, men också att vi bygger ett hållbart HIF på så många plan. I vårt samhällsengagemang, vårt sätt att bejaka flickfotboll. Att vi hittar driv i sådana frågor också.

ANNONS

Det fanns kritik förra året, från journalister och andra, om att Helsingborg var en stängd förening utåt sett.
- Jag recenserar inte det som har varit, inte på något plan egentligen, utan jag har en väldigt tydlig och egen idé om vad jag tycker en fotbollsförening ska vara och inte vara.

Samtidigt är Schulze flera gånger noga med att påpeka tidsintervallet. Det ska byggas något hållbart, om Helsingborgs IF ska upp igen så är det endast ett delmål i en större process.

- Tittar man tillbaka fem år på den här tidseran så kan man se att de här åren hänger samman, sedan pang åkte vi ner. Jag tror det är olyckligt att prata om att man måste tillbaka, utan jag tror det handlar om att sänka axlarna, få tillbaka glädjen och energin runt detta laget, och att bygga ett riktigt starkt och hållbart HIF.

ANNONS

- När vi väl kommer tillbaka så är inte vår ambition att komma tillbaka och slira på en tionde-, elfte-, tolfteplats. Vi ska ta tillbaka HIF till där HIF hör hemma. Ett topp-fyra-lag i Sverige.

Publicerad 2017-02-04 kl 06:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto