POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

HIF går mot minusresultat - hoppas att publiken ska rädda ekonomin

Foto: Bildbyrån/HIF.

Helsingborg leder superettan, men har också ekonomiska bekymmer. Trots att klubben budgeterat för en förlust på över 2 miljoner kronor ser det ut som att resultatet blir ännu sämre än så.
- Vi måste hitta friska pengar nu, säger Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg toppar superettan, en poäng före Falkenberg. Under sommaren har de gjort flera tunga nyvärv i Marcus Holgersson, Rasmus Jönsson och Wanderson, alla med hjälp av externa finansiärer, samtidigt som Andreas Granqvist har kommit hem från Krasnodar.

Men nu meddelar klubben att intäkterna måste öka sista delen av säsongen för att ekonomin ska gå ihop.

Helsingborg budgeterade inför säsongen med en förlust på 2,3 miljoner kronor, något som skulle ge ett eget kapital på 5,4 miljoner kronor. Men nu visar det sig att Helsingborg inte kommer klara av att hålla den budgeten.

- Trots de åtgärder vi har gjort med nedskärningar så måste vi verkligen lyckas väl med åtgärderna på intäktssidan för att den budgeten ska ha en chans att bli sanning. Vi är betydligt sämre på det än den budget vi trodde att vi gjorde på riktigt i mars, säger Helsingborgs ordförande Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad.

Degraderingen för två år sedan blev dyr och Helsingborg hämtade sig aldrig ekonomiskt under 2017. Klubben vill inte heller börja använda nästa års pengar redan nu för att rädda det här året.

- Vi måste hitta friska pengar nu och inte gå och tulla på 2019-års pengar. Vi vill komma in hyggligt i matchen till nästa år, säger Azelius.

Azelius menar att den största möjligheten till att öka årets intäkter är publiken. Årets siffor för publikintäkter är 13 miljoner kronor och enligt Helsingborgs Dagblad är den en siffra som kan överträffas. Klubben har haft över 16 000 åskådare i derbyt mot Landskrona och i Andreas Granqvist första match tillbaka mot Norrby och toppar publikligan i superettan med 8 240 personer i publiksnitt.

- En direkt avgörande match hemma kan fylla Olympia igen. Om vi klarar ett avancemang på bortaplan kan vi få en hyllningsmatch i nästa på hemmaplan, säger Azelius som samtidigt är noggrann med att inte ta avancemanget i förskott.

Publicerad 2018-09-13 kl 14:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå