Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

HIF sparkar hälften av alla anställda på kansliet

Foto: SCANPIX

Degraderingen till superettan slår hårt mot ett redan sen tidigare ekonomiskt pressat Helsingborgs IF. Nu uppger HD att närmare hälften av alla anställda på klubbens kansli tvingas lämna.
- Det är ett betydande besparingsprogram som slår över hela organisationen, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till tidningen.

Helsingborgs IF har under flera år brottats med en dålig ekonomi. Degraderingen till superettan gör att läget förvärras än mer. Nu uppger HD att närmare hälften av alla anställda på kansliet sparkas.

- Det är ett betydande besparingsprogram som slår över hela organisationen och det rör ett flertal människor, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till tidningen.

De fackliga förhandlingarna pågår men är nära att kunna avslutas. HIF:s nya organisation ska vara på plats i början på januari. De anställda som tvingas lämna sina chanser ska klubben försöka hjälpa vidare.

- Det som redan startat är omställningsarbetet för alla de här människorna och på vilket sätt vi kan bidra som gör att de kan komma vidare. Det gör vi med massiva insatser här och nu och kommer även att fortsätta i nästa vecka, säger Mats-Ola Schulze.

HIF:s ombyggnation av Olympia har gett fler kontorsutrymmen. Men då halva kanslipersonalen försvinner kommer många lokaler att stå tomma.

- Vi har potential att hyra ut delar här. Vi kommer ha en överkapacitet  på de administrativa ytorna och kommer inte att besätta varje kontor.  Det ska vi så klart titta på, säger Schulze.

Publicerad 2016-12-17 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons