POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Historisk publikfest i Hammarbys premiär: Inte konstigt - vi och AIK har flest fans i Sverige

Foto: TT

8 000-Bajensupportrar tågar till fjolårets permiärmatch.

AIK, Helsingborg och Halmstad lockade i söndagens allsvenska matcher 25 645 åskådare tillsammans. Samtidigt hade Hammarby sålt 26 539 biljetter till sin hemmapremiär dagen efter.
- Det har alltid varit stort intresse för våra premiärer, skillnaden är bara den att vi har en större arena nu, säger klubbens vd Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

Femte året i superettan. Andraligan i landet vars inhemska fotboll bara räknas som 25:e bästa i Europa. Besvikelserna har avlöst varandra men trots det blir det publikfest när Hammarby ikväll tar emot Degerfors.

Klockan 22.00 på söndagskvällen hade Hammarby sålt 26 539 biljetter och vd:n Henrik Kindlund tror att det kan bli fullsatt - det vill säga över 30 000 åskådare.
- Blir det inte 30 000 så beror det antingen på att folk med biljett inte går på matchen eller att folk tror att det är slutsålt och därför inte köper. Men vi hoppas kunna informera folk om att det finns biljetter kvar och vi hoppas också att de som har biljett men inte kan gå ser till att ge sina biljetter till någon annan då, säger han.

Hammarby har redan publikrekordet i superettan. Det satte man i juli ifjol när arenan invigdes med mötet med Örgryte. Då nådde man inte riktigt 30 000, något man hoppas på nu.
- Vi har samarbetat jättemycket med våra fans. Dels föreningen Bajen Fans och även några som heter Bajenland som är aktiva i sociala medier. De har varit aktiva och hjälpt oss att sprida det här, säger han.

Förra året var det cirka 8 000 fans som tågade till Söderstadion i den traditionella marschen från Medborgarplatsen. Då fyllde ni en er tidigare arena med 11 725 på läktarplats. Nu ska 30 000 gå på matchen, hur kommer det se ut på Söder?
- Södermalm kommer att vara helt fullt av hammarbyare. Det är ju inte alla som går i själva marchen men det kommer att vara knökfullt på hela Söder. Framför allt kring Medborgarplatsen.

AIK nådde 30 000 i sin premiär, annars når inte de allsvenska lagen över 20 000 ens. Malmö FF hade 19 383, IFK Göteborg 17 073 (slutsålt) och Djurgården 12 155 åskådare. Hur ser du på det, som superettanlag?
- Det är inte överraskande. Det är ju vi och AIK som har flest supportrar i Sverige, det är inget konstigt med det. Men det här visar hur otroligt trogna våra fans är. Femte året i Superettan.

Det här är ju bara första matchen och något av en punktinsats när det gäller biljettförsäljningen. Hur kommer det se ut match två och framöver?
- Det beror så klart på hur det går sportsligt men om det går som det ska bör vi ligga mellan 15 och 20 000.

Hur högt har ni budgeterat?
- Ungefär 13 500. Vi är lite försiktiga där. Men allt utöver det är ju vinst i kassan.

Om du inte får plats på arenan sänds även matchen i TV4 Sport eller här på fotbollskanalen.se med start 19.15.

Publicerad 2014-04-14 kl 06:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå