Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten - Ängelholm: ”Kommer bli en tuff höst”

Ängelholm är en klubb i kris. Nu ska den förre Malmö FF-backen Christian Järdler rädda kvar klubben i Superettan.
- Jag är stolt över förtroendet men samtidigt medveten om att det kommer bli en tuff höst, säger han till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för Ängelholm och deras tränare Christian Järdler.

Under våren så tog Christian Järdler över som U19-tränare i Ängelholm. Från sidan kunde han då se hur A-laget förlorade match efter match och sjönk lägre och lägre i serien. När uppehållet tog vid låg man näst sist med bara tio poäng på femton matcher. Då bestämde klubben att det behövdes en förändring. Tränaren Joakim Persson fick lämna och den oerfarna Järdler tog över.

- Jag är stolt över att ha fått det här förtroendet, men är medveten om att det kommer bli en tuff höst. Så det blir en utmaning för oss. Men samtidigt så gör vi allt vi kan för att lösa det här, säger Järdler till Fotbollskanalen.

Det är ett ganska tufft första uppdrag att ta över direkt?
- Det är så klart tabellen ljuger inte. Vi har ett jobbigt utgångsläge men samtidigt så är vi alla säkra på att vi har tillärckligt med kvaliteér både i spelartruppen och på ledarsidan för att kunna höja prestationen och vinner fler matcher.

Vad har du sett från sidan att laget behöver förbättra för att klara sig kvar?
- Enligt mitt sätt att spela ska det vara lite snabbare framåt. Den första tanken ska vara att spela framåt och att vi hittar ett sätt ett sätt att ta oss fram snabbare i planen.

- Jag är en drivande tränare som vill ha fart på träningarna och vill ha ett grovt arbete i grunden.

Hur ser det ut truppmässigt, kommer ni att ha samma spelartrupp i höst eller tittar ni efter förstärkningar?
- Jag utgår från att jag har de spelarna som vi har. Sedan såklart att dyker det upp någonting som är väldigt intressant och kan förstärka oss kraftigt så har vi inte stängt några dörrar. Men utgångsläget är att vi har de spelarna som vi har.

Publicerad 2015-07-16 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons