Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten - Degerfors: "Vi vill slåss om allsvenskan"

Foto: Scanpix

Degerfors nosar på en allsvensk plats. Just nu ligger man på den positiva kvalplatsen i superettan.
- Tredjeplatsen har vi förhoppningar om att vi ska vara med och slåss om det in i det sista, säger tränaren Patrik Werner.

På lördag sparkar superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för Degerfors och deras tränare Patrik Werner.

Degerfors ligger, med halva serien spelad, trea i superettan (kvalplats upp till allsvenskan).

- Våren var bra. Det började ned två tunga smällar, men sen har vi rest oss och gjort det bra. Men det finns mycket att kräma ur än. Förra hösten, mot topplagen, spelade vi fantastisk fotboll men vi har inte varit på den nivån än. Så det finns mer att ta av, säger Patrik Werner.

Vad behöver ni förbättra inför det som väntar?
- Det är väl helheten. Vi har ett bättre försvarsspel i år. Vi är tajtare och har släppt in färre målchanser. Men offensivt kan vi skapa lite mer och göra lite fler mål.

Kan ni vara med och slåss om platserna upp till allsvenskan?
- Får vi till det, får vara skadefria och fortsätter utveckla vårt spel så finns möjligheten. Det är klart att vi ska göra allt för att kunna vara med i det racet. Sen har två lag (Jönköpings Södra och Östersund) gått väldigt bra och de har satt sig i väldigt bra läge. Men tredjeplatsen har vi förhoppningar om att vi ska vara med och slåss om det in i det sista. Det vore kul.

- Vår bredd är bättre nu än tidigare. Vi har haft spelare som kommit in från bänken och presterat bra. Då tänker jag främst på Ludvig Fritzson och Govend Haidar som kommit in mot slutet och gjort det bra. Vi hoppas att vi ska kunna nosa på det hela vägen i år, avslutar Patrik Werner.

Publicerad 2015-07-17 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons