Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – Gais: ”Varit en berg- och dalbana”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

En av de stora besvikelserna i årets Superettan är Gais. Laget är först på en elfteplats i tabellen – mycket på grund av det dåliga bortaspelet.
- Det har väl varit lite berg- och dalbana kan man säga under våren, säger klubbens assisterande tränare Jesper Ljung till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för Gais och deras assisterande tränare Jesper Ljung.

Inför säsongen så var det många – inklusive Fotbollskanalens expert Anders Andersson – som tippade Gais högt upp i tabellen. Motiveringen var att man fått in etablerade nyförvärv i Patrik Ingelsten och Yussif Chibsah, samt att man hade en trupp som underpresterat under hela 2014. Även i år har det dock gått tungt för makrillarna som ligger först på en elfte plats i tabellen. En stor anledning är det dåliga bortaspelet där man bara tagit poäng i två av åtta matcher.

- Totalt sett så har det varit för svajigt under våren. Det har väl varit lite berg- och dalbana kan man säga. Vi har blandat en del riktigt bra insatser där vi gjort många mål med perioder där vi haft total måltorka. Det har gjort att det varit svårt för oss att ta alla tre poängen i matcherna, säger lagets assisterande tränare Jesper Ljung till Fotbollskanalen.

- Vi har en målsättning att som minimum vara i mitten av tabellen när vi summerar säsongen. Därför är vi inte tillräckligt nöjda med hur det ser ut i dagsläget.

Vad är det mer konkret som gör att ni inte håller den jämna nivån?
- Totalt sett så är vi inte tillräckligt spetsiga i matcherna och skapar inte tillräckligt med målchanser för att förtjänar de målen som krävs. Sedan har vi inte varit skickliga i försvarsspelet och där känner vi att det kommit till lite för många billiga mål. Så vi behöver bli vassare offensivt och mer kliniska i straffområdet för att få med oss resultat.

Trots att ni inte har varit tillräckligt spetsiga enligt dig så har ni ändå gjort årets snyggaste mål i Superettan?
- Patriks klack var ett mål av otrolig betydelse som både var snyggt och viktigt för oss. Ingelsten är en centralfigur i Gais, det råder ingen tvivel om. Vi är väldigt glada om han fortsätter göra sådana mål i höst.

Se Patrik Ingelstens konstnummer i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-07-15 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons