Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – IFK Värnamo: ”Inte direkt exploderat i bortavinster”.

Åtta bortamatcher, noll segrar. IFK Värnamo har lite att förbättra utanför Finnvedsvallen.
- Det var inte så att det direkt exploderade i bortavinster förra säsongen heller, säger tränare Jörgen Pettersson till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under den gångna veckan. Idag har blivit dags för IFK Värnamo och deras tränare Jörgen Pettersson.

Man är ett mittenlag hemma på Finnvedsvallen, ett jumbolag utanför. IFK Värnamo ligger just nu på kvalplats inför omstarten av Superettan och direkt genom att titta på tabellen så ser man vad som behövs förbättras – bortaspelet.

- Det var inte så att det exploderade i bortavinster förra säsongen heller. Jag tror att vi då hade två segrar på bortaplan eller liknande. Vi har ändå haft många avslut i matcherna men inte haft kvalitén för att avgöra, säger Jörgen Pettersson.

Hur skulle du sammanfatta er vårsäsong utifrån er målsättning?
- Vi har färre poäng än vad vi hade förhoppningar att ha. Lite tycker jag att vi började serien bra rent spelmässigt, men fick en klen poängutdelning. Det har varit lite struligheter utanför fotbollsplanen då vi varit utan träningsplan sedan i mitten av match.

- Totalt sett så har det varit en rätt halvstrulig vår. Jag hoppas ända att vi kan hamna på placeringarna sex till tio.

Känner ni att truppen behöver förstärkas för att ni ska klara av att höja er kvalitetsmässigt?
- Det är för enkelt svar tycker jag – ja, det behöver vi. Men vi vet ju våra förutsättningar och att vi inte har en ekonomi som tillåter oss att gå ut i sommar och köpa spelare. För oss handlar det om att bli så bra som möjligt med det vi har.

Nu är ni på en kvalplats, är du orolig för bottenstriden eller tittar ni uppåt i tabellen?
- På ett sätt så är vi redan inblandade i bottenstriden efter som vi ligger på kvalplats idag. Sedan är det här en position som vi varit i de senaste fem åren så det är ingen ovan situation för klubben. Det är jätteviktigt för oss att fortsätta jobba på att vi ska bli bättre, det är så vi ska ta poängen.

Publicerad 2015-07-13 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons