Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – IK Frej: ”Saker och ting kommer förändras för oss”

Foto: Scanpix

Målsnålt på ett stenhårt konstgräs. Det var inte varit lätt för motståndarna att komma till Vikingavallen i år, något som kommer förändras i höst då mattan ska läggas om.
- Vi kommer att ha färre hemmamatcher så det blir en utmaning för oss, säger tränare Bartosz Grzelak till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för IK Frej och deras tränare Bartosz Grzelak.

Allt för oftast efter matcher på Vikingavallen så är det underlaget som diskuteras. Den stenhårda mattan har chockat även den förvarnade. Då bollen inte kunnat rulla har matchbilderna blivit en aning ryckiga, något som också passat IK Frej. Under hösten ska dock gräsmattan läggas om vilket gör att laget får spela tre hemmamatcher på andra arenor i Stockholm.

- Vi är rätt starka på Vikingavallen. Det är väl jävligt viktigt för ett nytt lag att vara det också. Nu kommer saker och ting förändras för oss då vi har tre hemmamatcher som kommer att spelas på neutral plan, så det blir en utmaning.

Förutom att man varit starka hemma så har laget förvånat även på bortaplan och jobbat till sig poäng och ligger på en tiondeplats. Framförallt så imponerar en 4-0-seger borta mot Ängelholm.

- Det har varit rätt stabilt skulle jag säga. Vi har inte haft några längre perioder av dalar men inte heller några längre perioder av toppar. Det har varit en rätt jämn vår där vi är nöjda.

- Vissa matcher har vi blivit avslöjade med att vi är lite orutinerade, men för varje match som går så tycker jag ändå att vi har mognat och anpassat oss. Det är väl naturligt att det blir så för en nykomling, men vi går åt rätt håll.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?
- Vi måste fortsätta med att utveckla vårt offensiva spel. I division 1 var vi ett lag som byggde på en stark defensiv, men jag har hela tiden sagt att vi måste utveckla vårt offensiva spel. Det finns inget lag som orkar försvara sig i trettio omgångar.

Då är ert mål i höst att klara sig kvar helt enkelt gissar jag?
- Ja absolut. Vår målsättning är att komma topp tolv i den här serien.

Publicerad 2015-07-15 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons