Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – Ljungskile: ”Haft det tufft på grund av U21-EM”

Foto: Scanpix

På grund av U21-EM så var ett tätt schema för Superettan-lagen innan uppehållet. Något som kostade Ljungskile mycket.
- Vi kunde inte rotera så mycket och fick belasta samma spelare hela tiden, säger tränare Tor-Arne Fredheim.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för Ljungskile SK och deras tränare Tor-Arne Fredheim.

Förra årets var Ljungskile det stora uttropstecknet i Superettan men föll på målsnöret då man förlorade kvalet mot Gefle. I år trodde många att laget skulle få sin revansch med tanke på det starka försvarsspelet som bara släppte in 25 mål förra året. Väl hemma på Uddevalla Arena har laget agerat som ett topplag och inte alls tappat många poäng, men så fort laget satts sig i spelarbussen och lämnat staden så har ett slags bortaspöke vuxit fram.

- Laget har inte varit så stabila som jag önskat. Nu hade vi en utvärdering nyss och vi håller med om allihopa att vi inte lyckats på bortaplan som vi gjort på hemmaplan, säger Fredheim till Fotbollskanalen.

- Vi har försökt att titta på det dessa bortamatcher separat, och där har vi haft lite oflyt. Den enda matchen som vi egentligen inte är nöjda med är Syrianska borta. Där var vi betydligt bättre än dem men förlorar ändå.

Vad är det som gör att det inte fungerat under hösten?
- Vi hade en väldigt tuff period i maj där vi hade många skador. Det har varit en del småskador vilket har gjort att vi fått ha en stor belastning på de spelare som har kunnat vara med. När vi dessutom hade den här tuffa matchperioden på grund av U21-EM så kunde vi inte rotera så mycket utan fick belasta samma personer. Dessutom så fick vi sätta spelare på positioner de inte riktigt var vana med.

Under hösten som kommer nu, vad är det mer konkret ni behöver göra för att bli mer jämna i ert spel?
- Det är på bortaplan som vi måste bli mer stabila och tro på vårt spel även där, precis som vi gör hemma på Uddevalla Arena.

Så du har känt lite att ni inte tror på er matchplan under bortamatcherna?
- På något sätt så har vi svajat lite mer borta än hemma. Något som vi inte gjorde i fjol då vi bara förlorade en bortamatch. Det handlar lite om att vi går mer för en vinst än ett oavgjort resultat nu. Förra året så var vi mer nöjda med ett oavgjort resultat på bortaplan.

Publicerad 2015-07-15 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons