Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – Mjällby: "Vi kommer aldrig att ge oss"

Mjällby som i fjol åkte ur allsvenskan har en stor krisstämpel på sig då laget ligger sist i superettan. Trots det är inkastade Hasse Larsson på tränarbänken inte orolig.
- Vi kommer aldrig att ge oss och jag är övertygad om att vi klarar oss kvar, han till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Turen har kommit till Mjällby-tränaren Hasse Larsson som plockades in mitt under säsongen.

Mjällby AIF har en krisstämpel på sig. Laget som i fjol åkte ur allsvenskan har haft det mycket tuff under den första halvan av årets superetta och ligger sist i tabellen.

Dessutom är ekonomin mycket ansträngd vilket krävt en omorganisation i klubben från Listerlandet i Blekinge.

I ett försök att vända den negativa trenden plockades Hasse Larsson in på tränarbänken till förmån för Anders Linderoth, men tränarbytet har inte gett de resultat man hoppats på.

- Det har varken gått bra innan eller efter jag kom till klubben. Visst är det speciellt att ersätta en tränare man själv haft och att dessutom göra det mitt under säsong. Nu har jag dock kommit in i det och känner att vi som lag har mycket mer att ge, säger Hasse Larsson till Fotbollskanalen.

Larsson som lett laget till fyra poäng på sex matcher har klart för sig vad som måste bli bättre för en framgångsrik höstsäsong.

- I grund och botten handlar det om att vi måste våga mer. Vi har gjort alldeles för få mål och måste inse att vi inte kan försvara oss kvar i superettan. Det viktiga för oss blir att våga släppa loss och komma in mycket mer i straffområdet och samtidigt har ett starkt försvarsspel, säger han.

Trots krisstämpeln och det faktum att Mjällby nyligen tvingades sälja Kwame Bonsu som varit av lagets bästa spelare är tränaren säker på att klubben håller sig kvar i superettan.

- Jag är övertygad om att vi klarar det och är inte orolig att vi åker ur. Vår första mål är att jobba oss upp på kvalplats och sedan därifrån göra allt för att klara oss utan kval. Det är 15 matcher och 45 poäng kvar att spela om och vi kommer aldrig att ge oss.

Mjällby tar i lördagens omstart av superettan emot Syrianska hemma på Strandvallen.

Publicerad 2015-07-17 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons