Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – Sirius: ”Dålig poängutdelning per mål”

Foto: Scanpix

Sirius fortsätter ösa in mål i Superettan och har i snitt gjort nästan två mål per match. Ändå är tränare Kim Bergstrand inte med vårsäsongen.
- Vi har haft dålig poängutdelning per mål kan man säga, säger han till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för nykomlingen Sirius och deras tränare Kim Bergstrand.

När Fotbollskanalen frågade runt bland Superettans tränare om vilket lag de tror kommer vara höstens lag svarade nästan alla samma sak- IK Sirius. Laget som enligt många spelar den roligaste fotbollen har också visat i målskörden att man är Superettans mest offensiva lag. 29 mål på 15 matcher har man mäktat med än så länge. Ändå så ligger man först på en femteplats i tabellen, något som tränare Kim Bergstrand inte är helt nöjd med.

- Vi har haft en jobbig skadesituation, men det är ingen ursäkt. Spelet har varit ganska bra men vi har tappat ledningen i för många matcher.

Samtidigt så har ni en otroligt bra målskillnad där ni gjort hela 29 mål på 15 matcher?
- Ja vi har haft dålig poängutdelning per mål kan man säga.

Hur ska ni förbättra er i höst tycker du?
- Under våren så har vi haft en för offensiv balans i laget och inte kunnat försvara oss när vi tagit ledningen. Så det är väl det klassiska, att bli bättre på att försvara oss och samtidigt fortsätta göra mål framåt.

- Vårt mål är att vara med däruppe när det börjar dra ihop sig. Det har vi sagt från början. Men då måste man vinna fler matcher än vad vi gör.

Publicerad 2015-07-14 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons