Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – Syrianska: ”Skillnaderna i serien är inte så stora”

Foto: Scanpix

Inför säsongen hade Syrianska en målsättning på att klara sig kvar i Superettan. Efter halva serien har man nu bara fyra poäng upp till ett allsvenskt kval.
- Skillnaden i den här serien är inte så stor så varför inte, säger tränare Nemanja Miljanovic till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under den gångna veckan. Det har blivit dags för Syrianska och deras tränare Nemanja Miljanovic.

En av seriens "dark horses" hittills har varit Syrianska – ett lag som ingen räknat med varken uppåt eller nedåt i tabellen. Efter halv säsongen ligger nu laget bara fyra poäng bakom en allsvensk kvalplats och har häng på toppen.

- Vår målsättning är att klara sig kvar i Superettan och det får man väl säga har gått ganska bra hittills. Det känns kanske som vi hade kunnat plocka några poäng till, men vi ska vara nöjda efter omständigheter då vi inte tog in några nya spelare inför den här säsongen.

Nu har ni bara fyra poäng upp till en kvalplats, är det något som ni siktar på i höst?
- Det är får de tre-fyra första matcherna visa om vi är tillräckligt bra för att hota den platsen. Under de första femton matcherna så har vi matchat i stort sett alla lag spelmässigt utan att få ihop det poängmässigt. Det har varit lite oflyt blandat med rutin och kvalité också.

- Skillnaden i den här serien är inte så stor så varför inte. Men i första hand så är det att klara kontraktet så fort som möjligt.

Vad tycker du att ni måste förbättra under höstsäsongen?
- Vi matchar i stort sett alla lag och det är just det. VI måste bli bättre på att vinna jämna matcher och se till att det är motståndarna som gör de enkla misstagen och inte vi.

Precis som Fotbollskanalen tidigare avslöjat så finns det allsvenskt intresse kring Syrianskas största stjärna Saman Ghoddos, något som gör att Syrianska i sommar riskerar att försvagas.
- Det kommer att komma in lite spelare på provspel under sommaren. Alla spelare från lag som kan gå till något bättre tycker jag är positivt. Det ser jag inget negativt på.

Publicerad 2015-07-14 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons