Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten – Utsiktens BK: ”Vi får passa oss"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Utsikten var på förhand uträknade av många. Efter halva serien ligger man på säker mark och har fortfarande chans att bli bäst i stan.
- Gapet mellan vår bästa och sämsta prestation är fortfarande alldeles för stor, säger tränare Janne Carlsson till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under veckan. Idag är det dags för Utsikten och deras tränare Janne Carlsson.

Om det var många som hade räknat med Gais i toppen av serien så var det lika många som tippat Utsikten i bottenskiktet. Efter halva säsongen så ligger ”Kiken” på säker mark, bara tre poäng efter Göteborgskonkurrenten.

- Jag tror att Gais har större problem än oss med den historian och supportrarna som de har. Även fast de ligger tre poäng före oss så mår vi nog bättre än vad de gör, säger Carlsson till Fotbollskanalen.

Hur tycker du att ni har anpassat er i serien som nykomlingar?
- Lite upp och ner. Jag önskar att vi skulle vara lite mer av ett Superettan-lag. Då hade vi inte haft så djupa dalar som under våren. Gapet mellan våra högsta och lägsta prestation är alldeles för stort gap. Vi får passa oss så vi inte sjunker ner för mycket för då får vi problem i höst. Annars så är vi där vi ska vara.

På upptaktsträffen så pratade du mycket om att ni hade med ett bra försvarsspel från division 1, ändå har ni släppt in hela 25 mål. Det är ganska mycket ändå?
- Ja, visst. Det har runnit till i några matcher då vi inte orkat hålla fokus. Det innebär inte att det bara är försvarsspelarna som haft en dålig dag, utan det är ju hela laget som inte orkat. I grunden så har vi fortfarande ett bra försvarsspel, men huvudet har inte alltid varit med.

Är du ändå förvånad över att ni klarat av att ta er upp på säker mark?
- Förvånad är jag inte, däremot är jag mer förvånad över vilka lag som ligger bakom oss. Att vi skulle vara där vi är, det har vi inga problem med.

Under våren har Utsikten stått för en av seriens snyggaste mål, gjort av mittfältaren Daniel Tidstrand.  Se det sagolika målet i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-07-16 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons