POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Ingen lön på ett halvår – väntar fortfarande på debuten i Superettan: ”Varit strul med hans gamla klubb”

Foto: SCANPIX

Ingen lön på ett halvår, då valde Chiles ”Cristiano Ronaldo” att istället flytta till Sverige och BP. Men en månad efter att han presenterats för klubben har anfallaren ännu inte gjort sin debut.
– Det har varit strul med hans gamla klubb nere i Chile, säger klubbdirektören Ola Danhard till Fotbollskanalen.

För nästan exakt en månad sedan så presenterades anfallaren Luis Cabezas för Brommapojkarna. Anfallaren som tidigare under karriären gått under smeknamn Chiles ”Cristiano Ronaldo” beskrevs som den spetskompetens som inte finns i dagens trupp.

Men än har inte 23-åringen debuterat i Superettan, detta på grund av att Cabezas fortfarande inte är spelklar för klubben. Fotbollförbundet har ännu inte godkänt övergången från hans förra klubb Club Naval, vilket gör att Cabezas bara får vara med och träna med Brommapojkarna.

- Det har varit strul med hans gamla klubb nere i Chile. De hade inte betalt honom någon lön på ett halvår,  så han hade därför rätt att bryta kontraktet. Men än har han inte blivit spelklar för oss, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard till Fotbollskanalen.

Inför dagens match mot Sirius ligger Brommapojkarna näst sist i Superettan där man bara lyckats göra ett mål på de tre första matcherna. Nu hoppas ändå Ola Danhard på att Cabezas ska bli klar nästa vecka och då kunna förstärka offensiven.

- Förhoppningsvis så blir han klar på måndag eller eventuellt tisdag. Luis har varit med och tränat med oss och spelat en U21-match. Nu missade han förra U21-matchen på grund av en skada, men jag hoppas att han kan vara spelklar och aktuell för matchen mot GAIS.

Hur tycker du att han har sett ut på träningarna?

- Ja det är väl både plus och minus tycker jag, men samtidigt så är det ju en acklimatiseringsperiod som tar lite tid.

Luis Cabezas har spelat 39 matcher för Club Naval i den chilenska ligan och har sammanlagt gjort nio mål. Brommapojkarna har lockat över 23-åringen genom en extern finansiär men har också möjlighet att bryta kontraktet när som helst under det första halvåret.

Publicerad 2015-04-25 kl 13:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå