Inget lag slår Mjällby

Mjällby var nära första förlusten i superettan, men en sen kvittering mot Ängelholm innebär att laget från Listerlandet finns kvar på första plats i tabellen.

Med två minuter kvar kvitterade Erton Fejsullah till 2-2. Samma spelare gav Mjällby ledningen med 1-0 efter sex minuter. David Bonnhage kvitterade för Ängelholm och Björn Westerblad följde upp med 2-1 i den 63:e minuten.

-Vi hade en period när vi inte lyckades täppa till ytor, man kan säga att vi hade ett bra grepp men tappade det, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh till TT.

Bara två minuter efter ledningsmålet fick Ängelholm spela med tio man sedan Henrik Fribrock blivit utvisad.

Mjällby flyttade upp laget och skapade ett par målchanser. Fejsullah hade läget att göra sitt tredje mål men bollen gick över ribban.

-Överlag var det växlande karaktär på matchen, så vi får vara nöjda med en poäng. Men man känner stämningen från folket här, de har stort hjärta för laget här på Listerlandet.

Åtvidaberg vann borta mot Falkenberg, målskytt Haris Radetinac. Tre poäng innebar att Åtvid gick upp på andra platsen, som också innebär allsvenskan när superettan är slutspelad. Men det är 24 omgångar dit.

Assyriska slog Sirius med 2-1 och är på tredje plats. Gif Sundsvall skuggar, en poäng efter, då hemmamatchen mot Qviding slutat 1-1.

I Ljungskile var det glada miner. Där blev det vinst med hela 4-1 över Väsby och därmed tog fjolårets allsvenskar första segern för säsongen.
Och lämnade nedflyttningsplats för lite säkrare mark.