POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Inte spelat match på ett år - men AFC:s stjärnförvärv kan snart debutera: "Inte så långt från matchform"

Foto: SCANPIX

AFC:s nyförvärv Pelé, med meriter från Inter och Porto, har inte spelat match på ett år.
Men klubben tror att mittfältaren snart kan vara i spel.
- Förhoppningsvis går det ganska snabbt, säger sportchefen Azad Budak till Fotbollskanalen.

AFC Eskilstuna presenterade under måndagen ett meriterat nyförvärv. Vítor Hugo Gomes Passos, Pelé kallad, har skrivit på för klubben. Den 30-årige mittfältaren har meriter från bland annat Inter, där han var lagkamrat med Zlatan och gjorde 15 Serie A-matcher 2007/2008.

- Han har ju kvalitéer och erfarenhet. Han kommer nog att bidra ganska mycket. Han har lite av det som vi har saknat. Han har en jättefin fot och kan hjälpa till i offensiven. Det är en väldigt intelligent spelare. Och vi har ganska många unga spelare, det finns nog mycket att lära, säger AFC-sportchefen Azad Budak till Fotbollskanalen.

Pelé har varit klubblös sedan han lämnat Anorthosis i juli i fjol. Under 2018 har mittfältaren hållit igång hemma i Portugal. Trots att han inte gjort någon match på ett år väntar AFC sig att ha nyförvärvet redo inom kort.

- Han är inte så långt från matchform. En spelare med de kvalitéerna så underlättar det. Blati (Toure, nyförvärv inför säsongen) hade inte heller spelat match på ett tag, och det gick snabbt. Förhoppningsvis går det ganska snabbt, säger Azad Budak.

Ytterligare förstärkningar kan komma in till AFC inom kort. Reservmålvakten Mihail Ivanov drog korsbandet och tysken Steffen Kraus och den tidigare Malmö FF-talangen Hossin Lagoun har provtränat med klubben.

- Båda har gjort det jättebra, så vi håller på att göra en utvärdering. Båda är jätteintressanta, men ingenting är klart ännu, säger Budak.

- I dagarna kommer ett beslut.

Under måndagen gjorde Stephane Aziz Ki sin första provträning med AFC. Mittfältaren känner Blati Toure från Burkina Fasos landslag och cypriotiska Omonia Nicosia.

- Vi har tittat på honom innan, han spelar i samma landslag som Blati. Det är en intressant spelare. Vi tittar på honom nu så får vi se, säger Azad Budak.

Publicerad 2018-07-23 kl 21:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå