Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ishak till Parma - vinstlott för Assyriska: "Ett välkommet tillskott"

Foto: Scanpix

Mikael Ishaks flytt är goda nyheter för Assyriska.

Mikael Ishak är klar för Parma. Då får Assyriska ta del av kakan.

- Det är pengar som är ett välkommet tillskott sett till vår ekonomi, säger klubbchefen Aydin Aho, till fotbollskanalen.se.

Mikael Ishak kom till Assyriska redan som liten och har Södertäljelaget som sin moderklubb. När Ishak var 17 år flyttades han upp till A-truppen och redan året därpå slog han igenom med dunder och brak och såldes till FC Köln i tyska Bundesliga.

Därefter har karriären gått i stå. Efter en tuff period under den andra säsongen i Köln lånades han ut till St.Gallen i den Schweiziska ligan och nu går flyttlasset till Parma.

Som moderklubb har Assyriska rätt till ersättning när Ishaks säljs vidare, men man får också en andel av övergångssumman i och med att anfallaren först såldes till Köln - precis på samma sätt som Malmö FF tagit del av pengar från Zlatan Ibrahimovic försäljningar.

- Jag skulle vilja kalla det en marknadsmässig vidareförsäljningsklausul, säger Aho, som inte vill gå in exakt på hur stor del av summan klubben får.

- Det är inga summor som gör att vi helt plötsligt får extremt mycket bättre förutsättningar utan det är pengar som är ett välkommet tillskott, med tanke på vår ekonomi som är ansträngd.

Det är fortfarande oklart hur stor övergångssumman blir då Ishak flyttar till Parma och övergången är inte officiellt presenterad. Anfallaren har dock bekräftat för fotbollstransfers.com att han skrivit på för den italienska klubben.

Publicerad 2013-07-29 kl 10:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons