Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

J-Södra rasar mot kommunen: "Ynkligt"

Foto: SCANPIX/j-sodra.com

Infälld: Sune Lantz.

Jönköpings Södra rasar mot kommunen efter deras utredning i arenafrågan. Risken finns nu att klubben måste spela sina matcher på Borås Arena.
- Vi tycker att det är ynkligt, säger ordföranden Sune Lantz till Fotbollskanalen.

Jönköpings Södras ordförande Sune Lantz presenterade för ett drygt år sedan, tillsammans med kommunalråden Mats Green (M) och Birgit Sievers (MP) planerna på att klubben skulle ta över arenan Stadsparksvallen från kommunen och bygga en ny arena i egen regi. Men nu har planerna ändrats. J-Södra får inget driftsbidrag av kommunen och projektet med en ny arena går i stöpet, det meddelades i måndags.
- Om det bli gällande gör det ju att projektet vi har jobbat med i tre till sex år faller. Och det gör också att vi får titta på andra lösningar, säger Sune Lantz till fotbollskanalen.se.

Beslutet om arenan kommer precis innan Jönköpings Södra ska lämna in en dispensansökan om att få spela på Stadsparksvallen - arenan de fick dispens för 2014 - även under 2015.
- Vi tyckte det var upprörande. Det här är ju samma materia, vi har ju presenterat vårt projekt sedan flera flera år tillbaka. Och vi tycker det är ynkligt att komma nu, de hade ju kunnat säga något för två år sedan så hade man kunnat börja jobba i andra banor, säger Sune Lantz.

- Nu kommer man med knappt en vecka kvar till att vi ska skicka in en dispensansökan, det är oerhört svagt.

"Förlorare över tid"
Om J-Södra inte får sin dispensansökan beviljad tvingas klubben spela sina matcher på en annan arena. Där Borås Arena ligger närmast till hands.
- Det är ju verkligen illa i så fall. Då får vi titta på närliggande städer och i vårt fall är det ju Borås, Linköping och Växjö. Jag gjorde en överslagsräkning på att det kan kosta oss uppemot halva vår omsättning, tio miljoner kronor, för att spela på annan ort, säger Sune Lantz.

- Men det får ju kommunen betala och det är inget snack om det. Så det blir en stor faktura till dom.

Ur ett länger perspektiv tror Sune Lantz att arenafrågan är kritiskt för J-Södra som klubb. Utan den fruktar han att laget tappar i konkurrenskraft.
- Över tid så för att kunna tävla med motsvarande städer så behöver vi ha en modern arena. Annars så blir vi nog förlorare över tid, säger han till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-12-26 kl 12:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons