Jämnt i Superettantoppen: Häcken-Assyriska 1-1

Inför dagens match låg Assyriska och Häcken på samma poäng, med samma mållskillnad. En vinst för endera laget skulle ge dem ett trepoängsförsprång i jakten på en allsvensk plats.

Trots flera anfall från båda lagen mes heta målchanser stod det 0-0 i halvtid. Bägge lagen hade bra chanser och målen hängde i luften. Sammanlagt tolv skott avlossades mot mål. Assyriska stod för sju och Häcken för fem.

Att det var mål på gång visade sig snabbt i andra halvlek. innan det ens hade gått en minut hade Assyriska tagit ledningen. Marcos Ferreira drog upp ett anfall och slog in en boll som gick nästan paralellt med målinjen. Där dök Aziz Corr Nyang upp och slog in matchens första mål från nära håll.

Häcken jagade kvittering och fick utdelning på en av flera fasta situationer laget skapade. I 82:a minuten gjorde nyss inbytte Tom Söderberg 1-1 på sin första bollkontakt.

När matchen blåstes av efter en underhållande match låg båda lagen kvar längst upp i tabellen med lika många poäng och samma mållskillnad.

Publicerad 2008-07-13 kl 23:06