Johansson hattrickhjälte - VSK sänkte Gais

Västerås bjöd på en urladdning mot Gais.
Simon Johansson blev hattrickhjälte när de segrade med 3-0.
Det innebär viktiga poäng för VSK i bottenstriden.

Simon Johansson kom igång tidigt. Efter bara fyra minuter spräckte han målnollan mot Gais, när han drev upp på högerkanten fram till skottläge i straffområdet. 1-0 tidigt och det skulle fortsätta på den inkörda banan för Västerås.

Nästa mål kom efter en hörna. Johansson fångade upp returen, sköt iväg den i Gais block, men fångade upp den på nytt och fick därefter till en bättre träff som seglade in i mål. Två mål i matchen, och två mål från Johansson.

I andra halvlek fullbordade han sitt hattrick med ett tredje mål för dagen. Här fick han desto mer hjälp med förarbetet, där han sprang fram på ett inlägg. Han kunde enkelt stöta in bollen från nära håll.

Gais fick se sig överkörda av Västerås, som är i stort behov av poäng i tabellbotten. De är för närvarande på negativ kvalplats. De har en poäng upp till just Gais, som för tillfället är på säker mark.