Jönköping skakade serieledarna ordentligt

IFK Norrköping gick på torsdagen på en rejäl mina i jakten på en allsvensk plats.
Jönköping — som balanserar farligt nära det nedre kvalstrecket — slog östgötarna hemma med 2—1.

IFK Norrköping har ryckt i toppen av superettan och skaffat sig ett rejält grepp om en allsvensk plats nästa år. På torsdagskvällen kom dock rycket av sig något.

Östgötarna gästade Jönköpings Södra, som kämpar i de lägre regionerna av tabellen, och serieledaren förlorade med 1—2.

1—0 kom efter bara sju minuters spel när hemmalagets skyttekung Pär Cederqvist nickade in Tommy Thelins fina inlägg. Norrköping kvitterade 23 minuter senare genom Anders Whass, men bara sex minuter senare gjorde Mathias Etéus 2—1 för Jönköping — matchens sista mål.

Norrköping leder fortfarande tabellen framför Gif Sundsvall, men Giffarna har chansen att gå förbi vid en storseger borta mot Degerfors på lördag och Landskrona har möjligheten att närma sig en allsvensk direktplats vid tre poäng hemma mot Örgryte på måndag. För J-Södra gav segern lite andrum i tabellens nedre regioner.

I torsdagens andra match spelade Ljungskile och Ängelholm 2—2 efter att Ljungskiles Arash Bayat kvitterat i den 87:e minuten — ett tungt bakslag för Ängelholm som hade tagit över tredjeplatsen vid seger.