Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

JULKALENDERN 15 DECEMBER: Hjälten kom hem - och gjorde som "Nacka"

Hjälten kom till sist hem till Söderstadion igen. Och som han gjorde det.
Kennedy Bakircioglu gjorde som Lennart "Nacka" Skoglund och skruvade in en hörna.

Det har varit några tunga år på Söderstadion och fansen behövde något att glädjas åt.
Ännu en säsong var påväg att läggas till handlingarna och det såg mindre och mindre sannolikt ut att laget skulle nå någon av de tre toppositionerna i Superettan. Då kom en gammal guldhjälte hem och helt plötsligt blev tongångarna positiva på Söderstadion igen.

Så här i jultider är det enkelt att referera till Lennart "Nacka" Skoglund som firas av Hammarbys fans årligen på hans födelsedag - julafton. Han lämnade Hammarby 1949 för AIK där han spelade fem matcher innan han flyttade till Italien och Inter.
1964 gjorde den ärrade och slitna hjälte comeback i Hammarby. Han var kanske inte den pigga stjärna som lämnade klubben men återkomsten var otrolig. Den sjunde maj, i första matchen tillbaka i Stockholm, skruvade han in en hörna mot Karlstad.

38 år senare - 2012 - kom Kennedy Bakircioglu tillbaka. Han lämnade klubben som guldhjälte och kom tillbaka, från Racing Santander i La Liga till Superettan. Comebackmatchen blev förvisso mållös men i den andra kampen hemma på Söderstadion slog han till.
En halvtimme in i matchen mot Brage fick Hammarby en hörna. Kennedy hade redan böjt in en frispark så snyggt att han nominerades till årest mål.
Han satte sitt andra mål precis som "Nacka", med en skruv i målvaktens bortre kryss.

Hela hösten blev en succé för Kennedy. Han spelade nio matcher och gjorde fem mål och två assist från sin högra mittfältsposition. Och framför allt väckte han ett sovande hopp hos de grönvita i södra Stockholm.

Publicerad 2012-12-15 kl 11:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons