POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Kapcevic optimistisk inför returen: "Vi sitter i förarsätet"

Foto: Bildbyrån.

Dragen Kapcevic såg till att Östers IF fick med sig 1-1 hem till Växjö i kvalet mot Landskrona Bois.
Nu är det fördel smålänningarna, menar anfallaren.
- Det är skönt att vi sitter i förarsätet, säger han till Fotbollskanalen.

Landskrona Bois fick en drömstart i det första kvalmötet med Östers IF på hemmaplan. Linus Olsson gav skåningarna ledningen efter redan nio minuters spel – men blott fyra minuter därpå kvitterade smålänningarna genom Dragan Kapcevic.

- Det var en ganska jämn match där Landskrona hade en del boll, men mest på egen planhalva. Det är ett spelande lag, men jag tycker att vi gjorde en bra bortamatch och hade bra kontroll rent defensivt. Det är helt okej för att vara en bortamatch och få med sig det resultatet.

Är ni nöjda med 1-1?
- Jag tycker att vi ska vara nöjda med det. Vi åkte dit och ville ha ett positivt resultat inför returen och det tycker jag vi har. Vi har inte förlorat och vi har gjort ett bortamål.

Med resultatet just nu spelar ni i superettan nästa år också, kommer ni backa hem på söndag?
- Vi kommer nog inte backa hem. Det tror jag inte är rätt väg att gå heller. Jag tycker att det är skönt att vi är i förarsätet och det är Landskrona som måste tänka ut hur de ska göra, förr eller senare måste de gå framåt.

Hur upplever du att stämningen i laget är just nu?
- För fem veckor sedan var vi uträknade. Vi har en positiv trend. Nu har vi tagit kvalplats och gör bra prestationer vecka efter vecka och vi har ett bra resultat inför den avgörande matchen. Stämningen är bra och förhoppningsvis kommer det mycket folk på söndag.

Kapcevic såg till att Öster fick med sig 1-1 och har hittat målformen nu på slutet när det ska avgöras. På de senaste fyra matcherna har anfallaren noterats för sex mål – men fram tills dess var han mållös säsongen igenom.

- Jag har hittat lite kontinuitet i spelet. Det fanns en period under sommaren när jag var frisk och inte fick chansen riktigt. Jag fick spela en match och vila tre, det är inte optimalt. Nu har jag fått lite kontinuitet och har jobbat hårt också, då har målen kommit. Men framförallt tycker jag att vi har haft ett bra anfallsspel och det har gynnat mig personligen. Ju fler bollar som kommer mot mig – desto större chans att jag gör mål.

Anser du att det har blivit bättre i klubben sedan Denis Velic tog över som huvudtränare efter Christian Järdler?
- Jag ska inte tycka och tänka något. Det är fakta att vi har tagit mer poäng efter det bytet. Där är det statistiken som säger det mesta.

Spelar Öster i superettan nästa år?
- Jag kan inte tro någonting annat än det. Jag måste utgå från det.

Publicerad 2019-11-10 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå