Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Kennedy om Bajens kris: ”Det ser väldigt mörkt ut”

Hammarby kan åka ner till division ett.
Då lider förre Bajenspelaren Kennedy Bakircioglü.
- Det ser väldigt mörkt ut just nu för Hammarbys del, säger han till fotbollskanalen.se.

2011 var säsongen när Hammarby skulle ta steget upp till allsvenskan igen. Situationen blev en helt annan. Laget ligger just nu kvalplats om spel i division ett – tio år efter att man tog sitt första och enda SM-guld.

En som var med och vann det SM-guldet var Kennedy Bakircioglü. Nu spelar han som bekant i Racing Santander, men följer resultaten i Superettan noga och lider av att se Hammarbys prekära situation.

- Det ser väldigt mörkt ut just nu för Hammarbys del. Det är tråkigt att man är i det läget, att kämpa för att hålla sig kvar. Det har varit en dålig säsong. Men samtidigt, vinner man en-två matcher så tar man sig ur det där.

Det har sett tungt ut – hur ska man göra för att lyckas vända trenden?
- Det är tufft, självförtroende är säkert inte det bästa – men man måste vara stark och jobba tillsammans hela laget.

Bakircioglü har inte kunnat se några matcher med Hammarby i år, med tanke på att han bor i Spanien. Han har därför svårt att ge någon förklaring till säsongens misslyckande. Men han tror att förväntningen att man ska gå upp kan vara svår att hantera.

- Hammarby är ett lag som varit i allsvenskan och ska vara i allsvenskan. När man åkt ut är det svårt att ta steget upp igen. Det gäller väl att fortsätta, få en ny plan – någonting i alla fall.

Kennedys moderklubb är Assyriska. Det var där han startade sin karriär och därför håller han även den klubben varmt om hjärtat. Södertäljeklubben har inte heller haft någon stark säsong och är inblandad i nedflyttningsstriden. Bakircioglü hoppas förstås att de båda ska hålla sig kvar.

- Det är ingen rolig säsong. Jag får hålla tummarna för både Hammarby och Assyriska att de klarar sig kvar.

Publicerad 2011-09-26 kl 16:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons